--.-° --% 0мм

О.Вілкул: Для відновлення освітнього процесу в режимі офлайн продовжуємо ремонти укриттів у школах та дошкільних закладах.

15:32, 23 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Вже 102 заклади освіти мають дозвіл від ДСНС на використання сховищ, а значить, коли стане безпечніше, готові розпочати роботу офлайн.

Безпека дітей. У Кривому Розі продовжуються ремонтні роботи укриттів, розташованих у школах та дитячих садках. На сьогодні дозвіл від ДСНС на використання тимчасових сховищ мають вже 90 шкіл та 12 дитячих садків. Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул провів робочу нараду з питання підготовки захисних укриттів у закладах освіти.

З початку повномасштабного воєнного вторгнення росії у Кривому Розі, як і багатьох інших містах України, освітній процес було переведено в онлайн режим, призупинена також робота дошкільних закладів. У той же час міська влада розпочала роботу з облаштування тимчасових укриттів у закладах освіти.

Олександр Вілкул зазначив: «Це – велика та серйозна робота. Фахівці державної служби надзвичайних ситуацій, департаменту освіти та науки проінспектували всі заклади і перевірка виявила, що не кожна будівля школи чи дитсадка була спроєктована так, щоб мати бомбосховище. Звичайно ніхто, у тому числі й проєктувальники будівель і припустити не могли, що у 21 столітті ворог може бомбардувати мирні міста. Так, у такому великому районі як Саксаганський, в жодному дитячому садочку немає можливості створити укриття. Там, де можна підготувати такі тимчасові сховища ми це робимо. У 2022 році за кошти міського бюджету облаштовано укриття у 92 закладах освіти. Придбали шанцевий інструмент, медичні аптечки, ємності для питної та технічної води. Закінчуються ремонти ще 46 укриттів. Адже обов’язковою умовою для відновлення освітнього процесу є наявність облаштованих укриттів у закладах. Ми плануємо, щоб приблизно з 15 квітня дитячі садочки експериментально запрацювали у режимі чергових груп, а з 1 вересня, якщо безпекова ситуація буде стабільною, відновлять навчання в режимі офлайн школи. Ще раз підкреслю - заняття проходитимуть лише там, де є укриття, кількість дітей не повинна буде перевищувати кількість місць у укриттях, та виключно з письмової згоди батьків».

У всіх укриттях приводиться до ладу електропроводка,  вентиляція,  стіни, стеля ремонтуються,  облаштовуються санвузли. Сховища укомплектовані всім необхідним для короткочасного та тривалого перебування дітей. 

Директор гімназії №109 Сергій Кіслов сказав: «У нас навчається 356 учнів. Торік коштом міського бюджету ми розпочали ремонт укриття. У ньому одночасно може перебувати 296 чоловік. Зараз облаштовуються санвузли та венитляція. Наші учні та педагоги з нетерпінням чекають на  відновлення навчання в режимі  офлайн».

Нагадаємо, що з 1 березня у Кривому Розі для підготовки дітей до першого класу відновлені навчальні заняття в режимі офлайн у 12 дошкільних закладах та 65 школах.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых