--.-° --% 0мм

У неділю Україна перейде на "літній" час

11:16, 23 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В останню неділю березня всі жителі України переведуть стрілки годинників на годину вперед, зафіксувавши таким чином початок "літнього часу".  У 2023 році це відбудеться 26 березня.

Двічі на рік - на "зимовий" та "літній" час - Україна переходить з 1981 року. В останні роки кілька разів піднімалось питання про припинення переведення годинників і залишення "зимового" часу, який є більш природнім для країни. Однак кожного разу не набиралось достатньої кількості голосів депутатів у Верховній Раді, щоб прийняти цей закон.

Противники переведення стрілок наголошують, що сучасний ритм життя нівелює вигоди від начебто економії електроенергії, натомість негативно впливає на здоров'я людини та потребує значних затрат для переведення часу у високотехнологічних механізмах.

В той же час, через велику пллощу України, жителі крайніх західних та крайніх східних областей матимуть проблеми із світлим і темним періодом доби, через "зафіксований" час. Так, якщо залишитись в "літньому" часі, в Закарпатській області взимку сонце сходитиме о 9:20, тобто на роботу та до школи і садочка доведеться добиратись в темряві.

Залишення країни в "зимовому" часі призведе до того, що на Харківщині влітку сонце ховатиметься не пізніше 19.47, проте сходити почне вже о 3 годині ночі.

Саме через такі розбіжності поки що не вирішене питання про усталення часу на всій території країни. Тож почніть вже сьогодні лягати трохи раніше, і відповідно, раніше прокидайтесь. щоб організм встиг адаптуватись до зміни ритму.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых