--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 22 березня

20:29, 22 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

-  Вранці країна-терорист завдала чергового ракетного удару по мирним містам України. У Запоріжжі ворожа ракета влучила у багатоквартирні житлові будинки. Нажаль, за наявної на зараз інформації, одна людина загинула, ще понад 30 людей травмовано, у тому числі троє дітей. Це черговий факт тероризму, за який росіяни будуть відповідати не одним своїм поколінням. Шановні земляки, як ми бачимо досі залишається високою загроза застосування противником ракетного озброєння та безпілотних літальних апаратів на всій території України. Не нехтуйте власною безпекою, бережіть себе та своїх близьких.

-  Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під повним контролем Збройних Сил України. Наші військові ведуть контрбатарейну боротьбу та відпрацьовують по плановим цілям виявленим раніше. Втрати противника уточнюються.

-  За інформацією Оперативного командування «Південь», окупанти не припиняють обстріли населених пунктів на правому березі Дніпра. У Нікопольському районі нашої області ворог вночі та вдень завдав ударів з важкої артилерії по м. Марганець та Марганецькій громаді, а також вдень атакував громаду з БПЛА. Пошкоджено адмінбудівлю, 2 приватних підприємства, господарські споруди, легкові автомобілі, ЛЕП. Слава Богу, без втрат.
У Криворізькому районі - обстрілів не було.

-  У самому Кривому Розі повністю працює уся критично важлива інфраструктура, забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація в місті повністю контролюється Радою оборони міста. 

-  Навіть в умовах воєнного стану, у Кривому Розі не припинено та не скасовано жодного із видів допомоги, передбачених міською Програмою соцзахисту мешканців. Це 50 різних видів матеріальної допомоги, пільг і компенсацій з міського бюджету для жителів. У цьому році на соціальні програми підтримки криворіжців буде спрямовано 532 мільйонів гривень. Місто продовжує надавати грошову допомогу військовослужбовцям, воїнам-інтернаціоналістам, чорнобильцям, родинам, які виховують дітей з інвалідністю та багатьом іншим мешканцям міста. 

-  На сьогоднішньому засіданні виконкому були підтримані ще 23 рішення, спрямовані на соціальну підтримку і у березні ще майже 4 тисячі криворіжців отримають грошові виплати. Також продовжується надання допомоги криворіжцям продуктовими наборами. З початку року понад 25 тисяч сімей отримали продуктові набори, а з початку надання такої допомоги видано вже понад 326 тисяч наборів. 

-  Для відновлення освітнього процесу в режимі офлайн продовжуємо ремонти укриттів у школах та дошкільних закладах. Вже 102 заклади освіти мають дозвіл від ДСНС на використання сховищ, а значить, коли стане безпечніше, готові розпочати роботу офлайн. Треба розуміти, що не кожна будівля школи чи дитсадка була спроєктована так, щоб мати сховище. Звичайно, ніхто і припускати не міг, що в 21 столітті ворог може бомбардувати мирні міста. Там, де можна підготувати сховища - ми це робимо. Вони укомплектовані всім необхідним. У цьому році будуть відремонтовані та підготовлені укриття ще у 46 закладах освіти. 

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! Неминучу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки! 
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых