--.-° --% 0мм

В Кривому Розі відремонтовано діагностичну лабораторію протитуберкульозного диспансеру №2

10:57, 28 окт 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В Кривому Розі відремонтовано діагностичну лабораторію протитуберкульозного диспансеру №2Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул відкрив після капітального ремонту клініко-діагностичну лабораторію Криворізького протитуберкульозного диспансеру №2. Для проведення її ремонту та придбання медичного обладнання у 2010 році з обласного бюджету було виділено більше мільйона гривень.

Завдяки проведеній модернізації значно покращаться лабораторні показники виявлення туберкульозу різними методами. Лікарі диспансеру отримали можливість встановлювати точний діагноз в короткі терміни.

«Туберкульоз – це одна з найбільших проблем українського суспільства. Відкриваючи такі лабораторії, ми підвищуємо якість проведення діагностики захворювання та підвищуємо ефективність лікування туберкульозу», - зазначив Олександр Вілкул.

Голова облдержадміністрації наголосив, що влада бачить вирішення проблеми захворюваності туберкульозу у двох площинах: “Ми підвищуємо якість лікування і водночас запроваджуємо масштабну профілактичну роботу для запобігання захворюваності та виявлення туберкульозу на ранніх стадіях».

Для проведення масштабної діагностичної роботи диспансер має окрім стаціонарної рентген-флюорографічної станції ще 3 пересувні станції. За 9 місяців 2010 року фахівці закладу обстежили більше 24 тис чол., з них сільського населення – 11 тис 213 чол.

Впроваджене системне лікування хворих на всіх етапах (рання діагностика, лікування, і реабілітація) дало позитивні результати. Губернатор повідомив, що у 2010-му році знизилася захворюваність усіма формами туберкульозу, на 12,2% знизилася захворюваність особливо важкими його формами. І найголовніше - майже на третину (29,6%) знизилася захворюваність серед дітей.


ДОВІДКА:
Обласний комунальний заклад «Криворізький протитуберкульозний диспансер № 2» було відкрито в березні 1955 року. Заклад обслуговує населення двох районів міста Кривого Рогу, міста Жовті Води та прилеглих сільських районів – Криворізького, Широківського, П’ятихатського, Апостолівського та Софіївського, загальною кількістю 879 тисяч чоловік.
Диспансер налічує 320 ліжок: легенево-хірургічне відділення, 4 відділення легеневого туберкульозу для дорослих та дитяче відділення для лікування локальних форм туберкульозу у дітей. До складу закладу входить диспансерне відділення на 130 відвідувань в день.

Для повноцінного виконання лікувально-діагностичного процесу диспансер має параклінічні та допоміжні служби, які дають змогу якісно і в повному обсязі забезпечити лікувальний процес.

Загальне фінансування диспансеру з обласного бюджету в 2010 році збільшено на 15% і склало 8,2 млн грн.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых