--.-° --% 0мм

Окупаційний очільник - колаборант ЗАЕС чернічук та російський блогер лебедєв, який знімав брехливий репортаж про ЗАЕС для росіян, відповідатимуть перед законом за пособництво державі-агресору

16:22, 21 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Центр стратегічних комунікацій.

«Очільник» Запорізької АЕС чернічук до тимчасової окупації регіону займав посаду заступника головного інженера, а потім добровільно пішов на співпрацю з ворогом, повідомили в СБУ.

Зараз колаборант змушує українських атомників підписувати контракти із «росатомом», а також сприяє підключенню електростанції до енергосистеми рф. Також чоловік був «гостем» на російських пропагандистських телеканалах, де заперечував факти російських обстрілів української АЕС.

Крім цього, задокументовано злочинну діяльність російського блогера – артемія лебедєва, який у червні 2022-го незаконно потрапив на ЗАЕС і відзняв замовний репортаж для кремлівських медіаресурсів.

Псевдоочільнику ЗАЕС повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111-2 ККУ (пособництво державі-агресору), а блогеру – за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0