--.-° --% 0мм

Міліція Кривого Рогу отримала 27 нових спеціально обладнаних для патрулювання автомобілів

16:30, 27 окт 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Міліція Кривого Рогу отримала 27 нових спеціально обладнаних для патрулювання автомобілівГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул вручив нові спеціальні службові автомобілі співробітникам правоохоронних органів Криворізького міського управління ГУ МВС України в Дніпропетровській області. У заході взяв участь заступник міністра внутрішніх справ України Анатолій Лазарєв, керівництво області та міста.

15 автомобілів марки «Нива-Шевроле» вручили батальйону патрульної служби, 10 автомобілів марки «Санйонг» та 2 автомобілі марки УАЗ «Патріот» - роті батальйону міліції оперативного призначення «Беркут». Для оперативного виїзду на місце події, розкриття злочинів «по гарячих слідах», а також оперативного маневрування нарядами міліції ці спеціальні автомобілі обладнані сигналізацією, радіостанціями та супутниковою системою GPS -навігації. Всі автомобілі придбані за позабюджетні кошти, які надали промислові підприємства Кривого Рогу.

«Я виступив з ініціативою створити спеціальний проект метою якого є покращення умов забезпечення громадського правопорядку в містах і районах області. Мою ініціативу вже підтримали в Кривому Розі та Дніпродзержинську Завдяки збільшенню кількості автопатрулів і їх сучасному технічному оснащенню, можна буде попереджати і розкривати злочини набагато швидше, ніж зараз, особливо на вулицях і в громадських місцях», - наголосив Олександр Вілкул.

Обласна влада постійно надає допомогу органам внутрішніх справ області в питаннях матеріально-технічного забезпечення. Так, у цьому році в рамках регіональної Програми профілактики злочинності було виділено 1 млн. 700 тис. гривень.

Надання спеціальної техніки правоохоронним органам Кривого Рогу – це вже другий приклад співробітництва представників громадськості та міліції в області. Так, 22 жовтня цього року Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського передав Дніпродзержинському міському управлінню ГУ МВС України в області 6 автомобілів УАЗ «Патріот» і «Нива-Шевроле», оснащених за останнім словом техніки, для чергових частин та патрульної служби міліції.

Губернатор висловив переконання, що проект по забезпеченню правопорядку в містах і районах області буде продовжений і підтриманий представниками бізнесом та активними громадянами в інших містах і районах Дніпропетровщини.


Довідково:
Кривий Ріг займає територію площею 430 кв. км і має протяжність126 км. Щільність перекриття території Кривого Рогу нарядами міліції складає 26%. Виділення підрозділам Криворізького міського управління 27 автомобілів, обладнаних системою GPS-навігації, дасть змогу збільшити щільність перекриття території міста до 35% та скоротить реагування на повідомлення про злочини до 5–7 хвилин.

В середньому на охорону громадського порядку на території Кривого Рогу заступають 500 працівників міліції, з яких 160 – співробітники патрульної служби.

За 9 місяців поточного року у Кривому Розі розкрито на 530 злочинів більше, ніж за аналогічний період 2009 року. Завдяки вжитим заходам спостерігається зниження злочинності в громадських місцях (менше на 234) та на вулицях (менше на 149).  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых