--.-° --% 0мм

Шахраї з Дніпропетровщини протягом року через «сall-центри» ошукували громадян держав Європейського Союзу - щомісяця на 5 млн грн

15:15, 16 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури  затримано та повідомлено про підозру 10 учасникам злочинної організації за фактом заволодіння коштами іноземних громадян у великих розмірах за допомогою шахрайства.

Злочинна організація діяла на території Дніпропетровської області впродовж 2022-2023 років. Троє організаторів, у тому числі довірена особа «вора в законі» на прізвисько «Лаша Сван», розробили спільний план заволодіння коштами громадян держав Європейського Союзу через «сall-центри». На озброєнні у шахраїв була комп'ютерна техніка з відповідним програмним забезпеченням та клієнтською базою банківських установ.

Так звані «працівники» сall-центрів по телефону представлялись співробітниками правоохоронних органів і іноземних банківських установ та обманним шляхом виводили кошти клієнтів банків на свої підконтрольні рахунки. Більшість потерпілих – громадяни Латвії.

За попередніми даними, щомісячні оборудки ділків складали 5 млн грн.

Правоохоронці провели 30 санкціонованих обшуків за місцем мешкання фігурантів та приміщень «сall-центрів», вилучили комп’ютерну техніку, 200 тис грн, мобільні телефони, чорнові записи, зброю та автомобілі. Загальна сума вилученого сягає 12 млн грн.

Наразі всіх учасників затримано.  Прокурором скеровано до суду клопотання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії тривають, встановлюється причетність працівників поліції, які «кришували» діяльність вказаних «сall-центрів». Перевіряється інформація щодо потерпілих громадян Польщі, Чехії, Литви та Словаччини.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых