--.-° --% 0мм

Штучний інтелект на службі освіті: в Україні створили чат для спілкування з видатними діячами минулого

13:54, 16 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Освітній проєкт "На урок" розробив унікальний чат  на основі ChatGPT. Кожен бажаючий може поставити запитання видатній людині з минулого і отримати відповідь, яку б ця людина могла дати з огляду на її знання і здобутки того часу. Наразі доступні "бесіди" з 40 історичними постатями.

Чат українськомовний, доступний будь-кому, оскільки не потребує реєстрації або оплати за користування. Технологія на основі штучного інтелекту дозволяє симулювати розмову з відомою особистістю, поставивши запитання світовим лідерам і видатним діячам науки та культури, а отримані відповіді використати для цікавого навчання. Разом із тим робота з чатом вчить культури спілкування, розвиває вміння лаконічно формулювати запитання та критично аналізувати інформацію. Втім, факти, які будуть надаватись у відповідях, слід перевіряти, оскільки вони можуть бути неточними.

Наразі можна побудувати діалог із видатними історичними постатями всеукраїнського та світового масштабу, серед яких Альберт Ейнштейн, Василь Стус, Вінстон Черчилль, Григорій Сковорода, Іван Сірко, Ігор Сікорський, Катерина Білокур, Ольга Кобилянська, Тарас Шевченко.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0