--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині вогнеборці ліквідовують займання в екосистемах, рятуючи людські оселі від вогню

10:37, 15 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Прикро, та завжди є ті громадяни, котрі не усвідомлюють негативних наслідків та свідомо, ігноруючи слова рятувальників, або ж ненавмисно, не дотримуючись належних правил пожежної безпеки, спричиняють займання на відкритих територіях, завдаючи своїми діями непоправної шкоди.

14 березня, у багатьох громадах нашого регіону горить суха трава, очерет та сміття. Рятувальники Дніпропетровщини б’ють на сполох через численні пожежі в екосистемах.

Так, у селищі Лобойківка Петриківської селищної територіальної громади Дніпровського району вогнеборці ледь встигали гасити полум’я, яке через сильні пориви вітру швидко ширилось сухим очеретом. На жаль, вогонь встиг знищити 4 га наземної екосистеми.

У селищі міського типу Петропавлівка Синельниківського району надзвичайники ліквідували займання сухої рослинності на площі 3 га.

У селі Вишневецьке Роздорської селищної територіальної громади Синельниківського району вогонь перекинувся із сухої трави на дерев’яну господарчу споруду, знищивши її повністю на площі 30 кв.м. На щастя, люди не постраждали.

У селі Васильківка Синельниківського району вогнеборці встигли відбити полум’я від житлових будинків, розташованих на вулиці Польовій. Вогонь встиг знищити лише суху рослинність на площі 0,5 га.

У місті Павлоград, через сильні пориви вітру, також існувала загроза розповсюдження пожежі на житловий сектор на вулиці Тетяни Федорової. Надзвичайники врятували від полум’я людські оселі та загасили пожежу в екосистемі, площа якої склала 1,5 га.

Масштабне займання ліквідували вогнеборці у місті Марганець Нікопольського району, не допустивши поширення вогню із сухостою на житлові будинки. Полум’я знищило суху траву та очерет на площі 4 га.

Дніпровські вогнеборці, у складі 2-х чергових відділень, ліквідували пожежу в екосистемі, задимлення від якої спостерігали ввечері мешканці обласного центру. За межами села Олександрівка Слобожанської селищної територіальної громади Дніпровського району горіла суха трава на площі 4,9 га.

Беручи до уваги ситуацію, що склалася, Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області звертається до всіх громадян!

«Не підпалюйте суху траву в лісі, на полі, городі, біля своїх домівок! Будьте обережні із джерелами відкритого вогню, сірниками та цигарками. Якщо ви помітили невелике займання трави або тліючу підстилку від покинутого багаття, намагайтеся загасити його самі. Іноді, досить просто затоптати полум’я. Якщо не можете самотужки здолати пожежу – зателефонуйте до Служби порятунку «101», повідомте про знайдений осередок загоряння! Будьте відповідальними! Допоможіть вберегти від вогню наші родючі землі, надто у цей важкий для країни період!».

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых