--.-° --% 0мм

У Криворізькому районі горе-рибалка завдав державі шкоди на понад 260 тис. грн

09:53, 15 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Днями рибпатрульні Дніпропетровщини викрили грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на на р. Боковенька, поблизу с. Христофорівка Криворізького району Дніпропетровської області.

Виявлено громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів з гумового човна забороненими знаряддями –2 лісковими сітками (100 метрів). У такий спосіб порушнику вдалося добути 17 кг риби, а саме: рак – 45 екз., карась сріблястий – 37 екз., плітка – 10 екз. судак – 8 екз., плоскирка – 5 екз. та щука – 2 екз. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 267 529 грн.

На порушника оформлено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. На місце події викликано слідчо-оперативну групу Національної поліції. Матеріали справи готуються для передачі до слідчих органів для відкриття кримінального провадження за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Човен, знаряддя лову вилучено слідчим. Незаконно добуті водні біоресурси передано фізичній особі-підприємцю, з яким укладено договір про відповідальне зберігання продукції.

В Управлінні Держрибагентства у Дніпропетровській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (096) 400-02-50. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Нагадуємо, що з 15 лютого 2023 року, відповідно до нових Правил любительського і спортивного рибальства, у всіх рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) діє заборона на добування (вилов) щуки на період нересту, яка діятиме до 31 березня.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0