--.-° --% 0мм

Криворізький район відзначив свій день народження

12:46, 27 окт 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Криворізький район відзначив свій день народженняГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав жителів Криворізького району з 85-річчям. Згідно з комплексною оцінкою соціально-економічного розвитку за січень-серпень 2010 року район посідає 9 місце серед районів області. Ще у 2009 році він посідав 22 місце.

Як відзначив Олександр Вілкул, наразі в районі спостерігаються позитивні тенденції щодо стабілізації його соціального розвитку.

«Обласна влада активно відроджує інфраструктуру села. Ця робота вже приносить свої позитивні результати. І приємно, що мешканці Криворізького району долучилися до реалізації багатьох наших проектів. Як результат – ми фіксуємо впевнене покращення соціально-економічних показників району», - наголосив керівник області.

Наразі рівень середньомісячної заробітної плати порівняно з відповідним періодом минулого року зріс на – 15,4% та становить більше 1,5 тис грн, зріс на 16% і середній розмір пенсії. Зріс в районі і рівень сплати населення за житлово-комунальні послуги. Сьогодні він складає 109,%. Заборгованість з початку року зменшено на 4 млн 473,5 тис.грн.

За 9 місяців 2010 року ліквідована заборгованість з виплати заробітної плати. У порівнянні з минулим роком, на 30% зменшився рівень безробіття.
Відновився у районі і ремонт доріг, для якого з початку року спрямовано 3 млн 521тис.грн. За 9 місяців в 3,3 рази зросли в районі обсяги інвестицій у житлове будівництво. З початку року на природоохоронні заходи в районі спрямовано 1млн 176,6 тис.грн.

Нагадаємо, завдяки ініціативі Олександра Вілкула у цьому році в Криворізькому районі встановлені дитячі спортивні майданчики, відновлена робота дитячих садків та проведені ремонти шкіл. Значна робота виконана з відновлення та ремонту пам’ятників, меморіалів та братських могил, зокрема, у селі Красіно, Кіровка та Орджонікідзе. Триває робота із забезпечення мешканців району питною водою.

Наразі вже введений в експлуатацію водовод до с. Бурлацьке. Продовжується робота із газифікації району - введений в експлуатацію газопровід у с. Новоіванівка, а у Гейківській лікарні розпочала роботу нова газова котельня.

Під час урочистостей голова облдержадміністрації вручив автомобіль «Таврія» учаснику бойових дій Великої Вітчизняної війни та автомобіль Криворізькому районному відділу управління внутрішніх справ України в Дніпропетровській області. Олександр Вілкул також нагородив найактивніших мешканців Криворізького району грамотами та цінними подарунками. Він побажав жителям району-ювіляра міцного здоров’я, благополуччя та успіхів у роботі.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых