--.-° --% 0мм

Тарифи на воду: Яка ціна буде для криворіжців?

12:39, 13 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Нацкомісія з питань енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) включить до порядку денного рішення щодо підвищення тарифу на воду.

Для деяких водоканалів подорожчання становитиме близько 20-30%, при цьому зростання відбудеться двома етапами: з квітня та з липня 2023-го.

Згідно з документом тариф з водопостачання на підприємстві «Кривбасводоканал» з 1.04. 2023 року становитиме 17,74 грн за куб, до цього часу він складає 14.63 грн. Тариф з водовідведення наразі становить 12,76 грн за кубічний метр з 1.07 він становитиме 14, 64 грн.

Як повідомляє прес-служба НКРЕКП, проекти тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення було ретельно перевірено, їх зміна відповідає вимогам чинного законодавства.

"З метою стримування фінансового навантаження на споживачів і водночас для забезпечення їхніх послуг централізованого водопостачання та централізованого водовідведення належної якості Регулятором було мінімізовано витрати у структурі тарифів", – йдеться у документі.

Серед причин підвищення тарифів: зменшення обсягів реалізації (зменшилась кількість споживачів, внаслідок чого обсяги знизилися приблизно на 10%). Однак при цьому витрати на генерацію, ремонти та зарплати не зменшилися. Крім того, збільшилися витрати на електричну енергію.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых