--.-° --% 0мм

Троє жителів Дніпропетровщини  через фейкові сторінки в інтернеті зібрали з довірливих жителів понад 1 млн гривень

18:41, 16 фев 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Кіберполіція Дніпропетровської області викрила інтернет-шахраїв, які ошукували бажаючих відпочити в західних областях України або купити актуальні товари.

Так, співробітники управління протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області спільно зі слідчими відділу розслідувань особливо тяжких злочинів ГУНП області та у співпраці з працівниками служби безпеки Ощадбанку встановили трьох осіб, які проживають у Кам'янському і причетні до злочинної схеми отримання грошей від громадян.

Вони у соцмережах створили понад десяток сторінок-магазинів. Пропонували мототехніку, мобільні телефони, генератори тощо. Зловмисники нібито надавали послуги оренди житла на гірськолижних курортах на заході України. За товари й послуги брали передоплату на підконтрольні банківські рахунки, однак надалі припиняли спілкування з клієнтами.

Загалом ошуканих клієнтів набралось понад 100 чоловік, а сума грошей, отримана шахрайськими методами - понад 1,2 млн гривень.

Правоохоронці провели 13 обшуків за місцями проживання зловмисників і в їхніх автівках. Вилучено ноутбуки, мобільні телефони, банківські картки, SIM-карти, «чорнові» записи. До проведення слідчих дій також залучили працівників полку поліції особливого призначення.

Двом фігурантам оголошено підозру відповідно до ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Підозрюваним загрожує до восьми років позбавлення волі. Вирішується питання щодо оголошення підозри їх спільнику.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых