--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Незважаючи на воєнний стан, Кривий Ріг продовжує системно працювати над розвитком спорту, зберігає та утримує спортивну базу

14:05, 14 фев 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

14 лютого на базі Палацу спорту дитячо-юнацької спортивної школи (ДЮСШ) №10 відбувся зимовий чемпіонат міста з плавання серед юних спортсменів. Участь у змаганнях взяли спортсмени з ДЮСШ №1,2,6,7 та 10.

Відкрив міський чемпіонат в.о. міського голови Юрій Вілкул. Він  побажав учасникам змагань мирного неба над головою, міцного здоров’я, високих спортивних досягнень та легкої води.

«Через війну значна частина басейнів в Україні були зруйновані або пошкоджені російськими військами. У Кривому Розі басейни не могли працювати через постійні ракетні обстріли по інфраструктурі України. Але, за цей час  ми не закрили жодного спортивного закладу, зберегли робочі місця тренерів. Незважаючи на повномасштабну війну, Кривий Ріг продовжує системно працювати над розвитком спорту, зберігає та утримує спортивну базу. Наші криворізькі діти та молодь повинні продовжувати займатися спортом попри все. І для цього створюємо відповідні умови. Розуміючи небезпеку ракетних обстрілів, підготували тимчасові укриття у наших закладах, обладнали їх для безпечного перебування під час «Сирени». Це дало можливість зібрати сьогодні у цьому басейні 60 плавців, які покажуть рівень своєї підготовки. Зазначу, що ДЮСШ №10 є базовою спортивною школою для проведення змагань різного рівня у нашому місті»,- підкреслив Юрій Вілкул.

Нагадаємо, що позашкільні заклади Кривого Рогу з 12 січня почали приймати своїх вихованців в очному режимі. Батьки обов’язково повинні написати письмову згоду. На сьогоднішній день спортивні секції відвідує 2700 дітей. Серед них – 500 «офлайн» займаються плаванням.

Тарас Андріанов, директор ДЮСШ №10 сказав: «Ми вдячні керівництву міста та Раді оборони Кривого Рогу за можливість працювати в режимі офлайн та тренувати наших вихованців. Зимовий чемпіонат міста триватиме протягом 1 дня. У ньому візьмуть участь 60 хлопців та дівчат. Переможці й призери отримають медалі та дипломи від міста. Плавання не тільки сприяє зміцненню здоров’я, а й допомагає відволіктись від негативних факторів, що є важливим у такий нелегкий час. Цей вид спорту повинен розвиватися і привертати до своїх лав все більше дітей і молоді. Коли лунає сигнал «Повітряна тривога», ми спускаємось в укриття, яке повністю облаштоване».

Міська влада Кривого Рогу не залишає без уваги й спортсменів та їх тренерів, що прославляють місто на всеукраїнських та міжнародних змаганнях, нагороджуючи щорічними стипендіями за високі спортивні досягнення. За підсумками 2022 року стипендії отримали 105 криворіжців (58 спортсменів та 47 тренерів); 59 вихованців спортивних шкіл та клубів отримали відзнаку міського голови в номінації «За спортивні досягнення».

У 2022 році дитячо-юнацькими спортивними школами, спортивними клубами та міськими федераціями за видами спорту підготовлено 2 заслужених майстра спорту України, 1 майстра спорту України міжнародного класу, 9 майстрів спорту України, 78 кандидатів у майстри спорту України, 98 спортсменів Ι-го розряду, понад 1300 спортсменів масових розрядів.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых