--.-° --% 0мм

О. Вілкул: Наші діти показують приклад того, як не падати духом, бути сильними і спрямувати себе на добрі справи - у мистецьких школах та палацах культури Кривого Рогу в офлайн форматі зараз вже навчається 5 тисяч юних криворіжців

11:56, 14 фев 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул провів на базі музичної школи №4  виїзну робочу нараду з питання організації навчання в офлайн режимі, поспілкувався з педагогами та вихованцями школи.

З 12 січня юні криворіжці навчаються у  мистецьких школах у  форматі офлайн.  Письмову згоду на це мають обов’язково дати батьки. Заняття проходять лише у тих закладах, де є укриття.

Олександр Вілкул підкреслив: «Найголовніше - безпека дітей і педагогів. Цьому питанню приділена особлива увага. Ми перевірили та підготували (а де необхідно – відремонтували) всі наявні укриття в закладах культури. У разі їх відсутності - перевели  гуртки до закладів, де є облаштовані сховища. Фактично, на сьогодні, із загальної кількості хлопців та дівчат, які  навчаються у мистецьких  школах та палацах культури - а це 10 тисяч, в режимі офлайн займається 50% дітей. Особисто я захоплююся нашими талановитими, творчими юними даруваннями. Те, що роблять діти, просто вражає. Ось, наприклад, вихованці четвертої музичної школи здобули 300 призових місць на міжнародних і всеукраїнських конкурсах, з яких – 13 Гран-Прі. На базі школи пройшов Всеукраїнський конкурс з образотворчого мистецтва «Графічні метаморфози», в якому взяли участь понад 300 юних художників 13 областей України. Зараз триває підготовка до Міжнародного конкурсу баяністів, акордеоністів та ансамблів «Сучасні ритми», він відбудеться у квітні. Крім того,  учні школи є активними учасниками міських благодійних акцій і концертів. Наші діти показують приклад того, як не падати духом, бути сильними і спрямувати себе на корисні, добрі справи, наближення Перемоги. Тим більше, що культура, мистецтво є потужним інструментом у боротьбі з ворогом!».

Голова Ради оборони міста  поспілкувався із  вихованцями зразкового театру  естрадної пісні «Меліса», які протягом 2022 року записали 10 відеокліпів. Серед них відеокліп на пісню Анастасії Каменських «Я – Україна». Кліп був записаний в укритті, під час сигналу «Повітряна тривога». Авторка пісні розмістила його на своїх сторінках у соціальних мережах. Колектив «Меліса» здобув популярність далеко за межами Кривого Рогу і України завдяки участі у благодійній акції «Тепло яскравих сердець», що проходила в Іспанії.

Олена Ковальська, директор музичної школи №4 сказала: «Ми всі дуже вдячні нашим військовим та керівництву міста за те, що  маємо зараз можливість  працювати  у звичайному форматі, адже ніщо не замінить безпосереднього спілкування  педагога з його учнями. У закладі навчається 530 учнів, 10% з яких – діти переселенці з Харківської, Донецької та Херсонської областей. Сьогодні у нас  знаменна подія. У двох колективів - зразкового театру естрадної пісні «Меліса» та вокальної студії «ART Music» проходять звітні концерти і ми раді, що серед глядачів і Олександр Юрійович! Ми любимо рідне місто і всі разом працюємо на  Перемогу!».

У Кривому Розі працює 18 мистецьких шкіл, в яких навчається більше 6 тисяч дітей, із них 957 учнів пільгових категорій, які здобувають мистецьку освіту безоплатно. А розмір батьківської плати за навчання в мистецьких школах Кривого Рогу є одним з найменших в Україні – лише 150-250 гривень на місяць.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0