--.-° --% 0мм

Франція, Канада та США закликали громадян терміново залишити білорусь і рф

09:47, 14 фев 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У МЗС західних країн вважають, що, перебування на території росії і білорусі їх громадан може бути небезпечним. Кілька країн закликали своїх співвітчизників негайно покинути каїну-терористку та її посібницю.

Міністерство закордонних справ Франції закликало своїх громадян негайно залишити територію білорусі через війну рф проти України. Відповідне повідомлення французькі дипломати оприлюднили на сайті відомства в понеділок, 13 лютого.

"В умовах збройного наступу Росії на Україну та закриття білоруського повітряного простору будь-які поїздки в Білорусь формально не схвалюються", — йдеться в повідомленні МЗС Франції.

Офіційний Париж закликав негайно залишити республіку автотранспортом через кордон із Литвою, Польщею чи Латвією.

Схоже звернення випустило й МЗС Канади.

"Уникайте будь-яких поїздок у Білорусь через ризик довільного застосування місцевих законів і збройного конфлікту між Росією та Україною", — йдеться в повідомленні.

Канадські дипломати заявили, що громадяни мають виїхати з білорусі комерційним шляхом.

Цього ж дня Державний департамент США акцентував увагу американців на тому, що в'їжджати в рф небезпечно через повномасштабне вторгнення російських військ в Україну, ризик затримання російськими державними службами, мобілізацію, перешкоджання виїзду й довільне застосування закону на території держави-агресора.

"Дотримуйтеся підвищеної обережності через ризик неправомірних затримань", — заявили в зовнішньополітичному відомстві США.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0