--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: У Кривому Розі під час воєнного стану всі заклади соціального захисту працюють у посиленому режимі, здійснюється прийом криворіжців з усіх питань, продовжуються виплати, передбачені міською програмою соцзахисту та надається допомога мешканцям і

17:03, 8 фев 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В. о. міського голови Кривого Рогу Юрій Вілкул провів виїзну робочу нараду щодо організації роботи комунальних територіальних центрів на базі одного із центрів Інгулецького району. Ці заклади надають соціальні послуги непрацездатним мешканцям та вимушено переміщеним особам, які знаходяться у Кривому Розі.

Для соціального захисту найбільш незахищених громадян: пенсіонерів, одиноких непрацездатних громадян та осіб з інвалідністю, які перебувають у складній життєвій ситуації й потребують соціальної допомоги, у місті функціонує розвинена мережа закладів соціального захисту, в тому числі, 8-м територіальних центрів, які протягом 2022 року обслужили понад 17 тисяч громадян вразливих категорій та надали понад 2,5 млн різних видів соціальних послуг.

«Незважаючи на всі труднощі сьогодення, для нас завжди на першому місці були й залишаються люди, які потребують допомоги й підтримки. У Кривому Розі, під час воєнного стану, всі заклади соціального захисту та надання послуг працюють у посиленому режимі, здійснюється прийом криворіжців з усіх питань, продовжуються виплати, передбачені міською програмою соціального захисту населення та надається допомога мешканцям і переселенцям, які потребують такої підтримки. Наразі, надання доступних, якісних соціальних послуг, забезпечення належних умов перебування в установах соціального захисту є пріоритетним напрямом для нас. За рахунок місцевого бюджету для забезпечення стабільної роботи усіх Терцентрів ми придбали генератори. Для маломобільних людей з числа переселенців, які перебувають у наших територіальних центрах,  забезпечили триразове харчування та медичне обслуговування. Крім того, закладам надається гуманітарна допомога від наших міжнародних партнерів, з якими ми тісно співпрацюємо. Я завжди підкреслюю, Кривий Ріг був і залишається містом соціального захисту мешканців. Для людей важливо відчувати, що вони не одні, що коли їм необхідна підтримка, на допомогу прийде рідне місто», - підкреслив Юрій Вілкул.

 На базі терцентру №2, що в Інгулецькому районі, працює три відділення соціальної допомоги громадянам. Це - відділення надання соціальної допомоги вдома, відділення денного перебування та відділення організації адресної натуральної та грошової допомоги. За минулий рік центром надано майже 60 тис. соціальних послуг для 1232 чолові, та 480 сімей із числа внутрішньо переміщених осіб.

Ірина Тяжельникова, в.о. директора терцентру в Інгулецькому районі, розповіла: «Зараз, як ніколи, соціальні заклади потребують підтримки. Адже вони не лише допомагають мешканцям, а й переселенцям, які знаходяться у нашому місті. Завдяки місцевій владі та Раді оборони міста наш заклад стабільно працює і надає всю необхідну допомогу вразливим категоріям населення не тільки Кривого Рогу, а й ВПО. Крім того, з перших днів війни територіальний центр долучився до українського волонтерського руху. Так, починаючи з березня 2022 року, у відділенні денного перебування відкрито майстерню з пошиття балаклав, устілок, бандан, рушників, носових хустинок; плетіння шкарпеток та вироблення оберегів. Самі підопічні терцентрів не сидять склавши руки, а беруть активну участь в плетінні маскувальних сіток та в’яжуть шкарпетки для військових».

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых