--.-° --% 0мм

Ю.Вілкул: Навіть в умовах воєнного стану підтримка криворіжців, забезпечення стабільної роботи міського господарства та бюджетної сфери  є для нас пріоритетними. Додатково спрямовуємо на це з міського бюджету майже 800 млн грн

15:32, 1 фев 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

31 січня відбулося перше у цьому році пленарне засідання сесії Криворізької міськради. На черзі денній було 110 питань, більшість з яких стосувалися внесення змін до міських галузевих програм.  Найбільшу частину додаткових коштів - а це 56% або майже 396 млн грн - передбачено спрямувати на забезпечення роботи бюджетної сфери, соціальний захист населення, підтримку військових та підприємств критичної інфраструктури в умовах воєнного стану.

«У цей складний воєнний час ми повинні максимально зосередитися на захисті рідного міста та наших мешканців. Ми робимо все можливе для того, щоб підвищити автономність об’єктів критичної інфраструктури, допомагаємо людям, які постраждали від ракетних ударів. Кожного дня ворог посилює обстріли не тільки цивільної інфраструктури, а й б’є по мирному населенню, наше місто також потерпає від ракетних атак. Тому, направляємо кошти на ліквідацію наслідків ворожих «прильотів», ремонт тих будівель, які постраждали. Крім того, будуть спрямовані кошти на поточні ремонти укриттів. Також, не залишаються без уваги заклади медицини – генератори та сучасне медичне обладнання дуже необхідні, бо наші лікарні надають медичну допомогу як військовим так і мирним мешканцям. Не зважаючи на велике навантаження на міський бюджет через війну, підтримка людей, забезпечення стабільної роботи міського господарства та бюджетної сфери залишаються нашим пріоритетом», - підкреслив в.о. міського голови Юрій Вілкул.
Додаткові кошти виділені на підтримку заклади бюджетної сфери та соціальний захист населення. Зокрема, 22,9 млн грн будуть направлені на придбання 39 генераторів у закладах освіти, де планується відкрити додаткові Пункти незламності та де знаходяться пункти компактного проживання переселенців, та додаткову закупку систем супутникового інтернету «Старлінк» для Пунктів Незламності, які розташовані у закладах освіти. Більше 20 млн грн передбачено для заміни пошкоджених та аварійних вікон, що постраждали внаслідок ракетного обстрілу і на проведення поточного ремонту укриттів. 
По галузі охорони здоров’я, для покращення якості надання медичної допомоги криворіжцям з міського бюджету буде направлено 25,3 млн грн на придбання медичного обладнання для лікарні №2. Планується продовжити капітальний ремонт інфекційної лікарні та провести реконструкцію приміщень під амбулаторію. На це передбачається 83,2 млн грн.
Значний додатковий фінансовий ресурс - 387,6 млн грн спрямують на виконання заходів програм у сфері житлово-комунального та дорожнього господарства. З цих коштів: 161,3 млн грн – передбачається на підтримку підприємств критичної інфраструктури. Це - придбання спецтехніки, джерел резервного живлення, капремонт мереж водопостачання та водовідведення і заходи з енергозбереження.
«Хочу підкреслити, що усього змінами охоплено 19 міських програм. Найбільшу частину коштів, а це 56% або майже 396 млн грн передбачено спрямувати на забезпечення роботи бюджетної сфери, соціальний захист населення, підтримку військових та підприємств критичної інфраструктури в умовах воєнного стану», - зазначила Олена Рожко, директор департаменту фінансів.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых