--.-° --% 0мм

Споживання електрики з початком тижня зросло, дефіцит значний - Укренерго

13:26, 30 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності. До обленерго доведені ліміти споживання, аварійних відключень ще не було, але вони можливі. Триває відновлення енергетичної інфраструктури, пошкодженої внаслідок атаки 26 січня.

Про це повідомили в НЕК "Укренерго".

За даними Укренерго, на 30 січня ситуація наступна:

•             Споживання електроенергії: збільшилось, що є характерним для початку робочого тижня. Дефіцит в енергосистемі значний.

•             Причина дефіциту: внаслідок 13 ракетних та 15 дронових атак завдано суттєвих пошкоджень об’єктам високовольтної мережі та електростанціям. Енергосистема все ще відновлюється після попередніх серій ворожих ракетних обстрілів, які спричинили пошкодження енергоблоків електростанцій. В результаті виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання.

•             Обмеження споживання та відключення: До всіх обленерго доведені ліміти споживання, які діють упродовж доби. Станом на ранок 30 січня аварійні відключення, які спричинені перевищенням лімітів, поки не застосовувалися. Але, нагадуємо, що при перевищені лімітів в регіонах можливо їх застосування.

•             Ремонтні роботи: триває відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури, пошкоджених під час масованої атаки 26 січня. Декілька енергоблоків електростанцій виведені у ремонт на вихідних.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0