--.-° --% 0мм

Ю.Вілкул: Кривий Ріг розпочинає підготовку вже до нового опалювального сезону 2023/24. Першочергове завдання – продовжити комплексну роботу із зміцнення критичної інфраструктури

11:49, 27 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На січневому засіданні виконкому міськради прийнято рішення про створення міського штабу з підготовки до осінньо-зимового періоду 2023-2024 рр. до складу якого увійшли керівники підприємств тепло-водо- газопостачання, транспортна сфера, комунальні служби, енергетики, управителі, голови районів, керівники профільних управлінь виконкому міськради.

У рамках підготовки до зими теплогенеруючими підприємствами міста буде підготовлено 98 котелень та 101 теплорозподільчий пункт. Також, підприємства планують замінити 13 км та  зробити ізоляцію 58 км  мереж теплопостачання, виконати капітальний ремонт, реконструкцію та заміну 8 котлів.  КП «Кривбасводоканал»  планує замінити понад 21 км водопровідно-каналізаційних мереж та 71 пожежний гідрант, відремонтувати  33 будівлі насосних станцій та понад 600 насосів водопостачання і водовідведення. Крім того,  коштом міського бюджету  буде  замінено транзитні водопроводи у більш ніж 30 житлових будинках, в яких проживає близько 5 тисяч мешканців.

В. о. міського голови Юрій Вілкул зазначив: «Зараз Кривий Ріг вже розпочинає підготовку міста до нового опалювального сезону. Першочергове завдання – продовжити  комплексну роботу із  зміцнення  критичної інфраструктури, підвищити її автономність  в умовах  повних блекаутів. Такого випробування як цієї зими міська інфраструктура не зазнавала з часів Другої світової війни. В умовах систематичних атак ворога на об’єкти енергоінфраструктури стале проходження опалювального сезону, забезпечення містян світлом, теплом, водою та всіма життєво необхідними послугами знаходяться під загрозою. Розуміючи всі ризики, ми заздалегідь розробили та відпрацювали алгоритми дій у випадку відсутності електропостачання. Задля подальшого зміцнення  міської інфраструктури та підготовки до нового опалювального сезону продовжимо закуповувати генератори та спецтехніку. Додатково плануємо придбати ще  47 генераторів та 35 одиниць спецтехніки. Навіть під час повних блекаутів наші лікарні та інші критично важливі об'єкти мають бути з теплом та водою. Підготовка до зими  - це великий комплекс заходів і вже сьогодні розпочинаємо   роботу по кожному із них».

Зокрема, у  багатоквартирних будинках управителями  планується відремонтувати майже 17 тисяч квадратних метрів покрівлі на 269 житлових будинках, де проживають понад 41 тисяча жителів; замінити понад 4,5 тисяч погонних метрів будинкових мереж систем опалення та водопостачання; виконати обрізку та видалення понад 200 сухостійних дерев. Також, розглядається питання виконання  капітального ремонту 100 ліфтів коштом міського бюджету.

У рамках програми модернізації мереж зовнішнього освітлення заплановано замінити майже 11 тисяч ламп, понад 5 тисяч світильників та 35 опор.

Для очищення автошляхів, тротуарів та прибудинкових територій планується підготувати 113 одиниць спеціалізованої снігоприбиральної техніки та заготовити 30 тисяч тонн посипкового матеріалу.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0