--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул доручив підняти рівень зарплати на базових підприємствах ГМК до 4 тис. грн.

15:40, 20 окт 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул доручив підняти рівень зарплати на базових підприємствах ГМК до 4 тис. грн. Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав металургів і гірників України з нагоди 20-річчя профспілки. Працівників галузі також привітали Міністр голова Федерації профспілок України Василь Хара, Голова Центрального комітету профспілки металургів і гірників України Володимир Казаченко. Святкування відбулося у Дніпропетровському Палаці культури «Металург».

Як зазначив Олександр Вілкул, профспілка металургів і гірників України є однією з найбільш дієвих та масових. «Сьогодні ми стаємо учасниками формування нової ідеології профспілки. ЇЇ організації на місцях укомплектовуються економістами, юристами, технічними інспекторами, спеціалістами з організаторськими здібностями. І головне, що сьогодні профспілка веде партнерський діалог з державою та власниками підприємств. Наразі наше спільне завдання – розвивати гірничо-металургійну галузь, нарощувати темпи виробництва»,- наголосив він.

За словами голови Федерації профспілок України Василя Хари, за 20 років свого існування профспілка металургів та гірників України здобула неабиякого авторитету в органах державної влади. Зокрема, центральний комітет профспілки уповноважений виходити з ініціативою на найвищі рівні - до Кабінету Міністрів, до Президента України, до депутатів Верховної Ради. Наприклад, профспілка гірників та металургів спільно з профспілкою вугільників домоглися прийняття Закону України «Про престижність шахтарської праці», у 2008 році профспілка стала ініціатором прийняття Меморандуму, який пом'якшив удар кризи по трудовим колективам.

Як повідомлялося раніше, гірничо-металургійний комплекс складає близько 70% промислового потенціалу області за всіма показниками.
Олександр Вілкул поставив перед керівниками базових підприємств гірничо-металургійного комплексу області завдання в 2011 році довести рівень заробітної платні до 4 тис грн. Такий рівень зарплат вже досягнуто на ВАТ «ІнГЗК», ВАТ «Північний ГЗК», ВАТ «Нікопольський феросплавний завод», ВАТ «Арселор Міттал Кривий Ріг», ВАТ «ВСМПО АВІСМА». Майже досягли цього рівня ЗАТ «Сентравіс Пр.Юкр.» та ВАТ «Центральний ГЗК».

За 8 місяців 2010 р. металургійні та гірничорудні підприємства області сплатили податки 3,33 млрд грн. (136% до відповідного періоду 2009р.). Загальний обсяг платежів до бюджету по області за цей період склав 11,1 млрд грн., - це вдвічі більше ніж у минулому році.

Під час урочистостей керівник області нагородив кращих членів профспілки почесними грамотами та цінними подарунками.

Довідка:
5 вересня 1990 у Дніпропетровську проведений Перший з'їзд профспілки робітників металургійної промисловості Української РСР. Делегати обговорили назрілі питання: про назву профспілки, про новий Статут, профспілкові внески, про те, як позбавитися від бюрократизму; про реформування економіки, про підготовку голів профкомів. Підсумком цих дебатів стали прийняті на з'їзді Декларації, Статуту і Платформи профспілки. Українська республіканська організація профспілки робітників металургійної промисловості була перетворена в профспілку трудящих металургійної та гірничодобувної промисловості Української РСР.

До складу профспілки металургів і гірників України нині входять 302 первинні організації у всіх областях України, 2310 цехових організацій, 12907 профспілкових груп, які об'єднують понад пів мільйона членів профспілки.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых