--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 25 січня

21:23, 25 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

-  Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під повним контролем Збройних Сил України. За інформацією Генштабу ЗСУ, окупанти продовжують терор мирного населення на правому березі Дніпра. На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів зазнали шістнадцять населених пунктів, у Херсоні загарбники обстріляли пологовий будинок, школу та поліклініку. На нашому напрямку, вночі, у Криворізькому та Нікопольському районах нашої області – обстрілів не було. Але вдень були обстріли Червоногригорівської громади Нікопольського району, у с. Мусіївка пошкоджено насосну станцію та 2 ЛЕП. Без втрат.

-  За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, російські окупанти продовжують зазнавати колосальних втрат в боях з нашими військами. Понад 450 поранених окупантів лікують тільки в міській лікарні окупованого міста Дніпрорудне Запорізької області. Також переповнена пораненими окупантами Василівська районна лікарня Запорізької області. 

-  Ще з важливого та цікавого, як приклад героїзму наших воїнів на фронті. Як повідомляє ГУР, спецпідрозділ управління розвідки за підтримки ЗСУ у ніч з 23 на 24 січня здійснив нічний рейд в тил окупантів у районі Нової Каховки, це через річку. Завдяки співпраці з місцевими партизанами розвідники встановили точне місцезнаходження передового пункту управління ворога. Попри мінування берегової лінії та встановлені фортифікаційні споруди, група переправилась через річку. Вступивши у бій з ворогом, розвідники знищили командний пункт ворога. Сприйнявши висадку як спробу прориву лінії оборони, російські окупанти одразу залучили бойові резерви – підрозділ сил спеціальних операцій, авіацію та бронетехніку. Завдяки цьому розвідка отримала вичерпні дані щодо кількості, складу та місць розташування ворожих резервів. В ході бою ворог поніс суттєві втрати. Наші бійці знищили щонайменше 12 окупантів, БТР та захопили полоненого. Виконавши завдання, група нашої розвідки повернулась на правий берег Дніпра.

-  Також продовжують свою нелегку роботу наші сапери, які ліквідують ворожі боєприпаси. Зокрема, у Зеленодольській громаді було виявлено декілька боєприпасів, у тому числі від РСЗВ «Ураган», у районі ліній електропередач. Вони успішно ліквідовані. Ще раз закликаю всіх бути вкрай обережними на раніше прифронтових та деокупованих територіях.

-  У самому Кривому Розі повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація в місті повністю контролюється Радою оборони міста. За даними ДТЕК, сьогодні на Дніпропетровщину виділили ліміти на 1186 МВт вдень та 1170 МВт вночі, це приблизно 50% від норми. Тому енергетиками застосовуються стабілізаційні відключення, але у разі перевищення лімітів можуть застосовуватися і аварійні. Тому енергетики просять дуже відповідально споживати електроенергію. Але попри всі складнощі, місто живе та працює. 

-  Продовжуємо під час війни підтримувати наших мешканців. Сьогодні на засіданні виконкому міськради прийнято 25 проєктів рішень соціального спрямування. У січні допомогу з міського бюджету отримають майже 1300 криворіжців на суму 9,8 мільйонів гривень. В умовах воєнного стану місто продовжує надавати допомогу ветеранам, воїнам-інтернаціоналістам, чорнобильцям, та багатьом іншим категоріям криворіжців. Це понад 60 видів різних виплат. У 2023 році, незважаючи на дуже непросту економічну ситуацію, жодну з виплат за міською Програмою соціальної підтримки не скорочено і не скасовано. Також Кривий Ріг - єдине місто в Україні, що надає матеріальну підтримку всім без винятку родинам, які виховують дітей з інвалідністю. Ця допомога буде продовжена.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашого Президента! Разом – переможемо!
Скучної вам ночі, дорогі земляки! 
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0