--.-° --% 0мм

Ю.Вілкул: Для того, щоб юні криворіжці мали можливість займатися улюбленими видами спорту, творчістю в гуртках та секціях ми доклали всі зусилля для відновлення освітнього процесу в очному режимі з максимальним врахуванням усіх вимог безпеки

15:38, 25 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі відновлений в офлайн режимі освітній процес в закладах позашкільної освіти, а саме в дитячо-юнацьких спортивних школах (ДЮСШ), художніх школах, палацах культури, центрах дитячої та юнацької творчості (ЦДЮТ), центрах туризму та краєзнавства, станціях юних техніків і натуралістів, клубах юних моряків і авіаторів. Заняття проходять виключно з письмової згоди батьків дітей та в тих закладах, де облаштовані укриття.

У ДЮСШ розпочали заняття понад 2200 дітей. У закладах культури, музичних школах, гуртках та секціях Палаців культури, художніх школах та інших – понад 7300 дітей.

В. о. міського голови Юрій Вілкул провів виїзні робочі наради з тренерами та освітянами щодо поновленого в режимі офлайн позашкільного навчання юних криворізьких спортсменів.

«Поки в нашій країні йде війна, ми не повинні ставити наше життя та життя наших дітей на «паузу» - перекреслюючи цим їх майбутнє, майбутнє нашого міста та нашої держави. Тому, для фізичного та розумового розвитку юних криворіжців ми доклали багато зусиль, щоб відновити освітній процес в закладах позашкільної освіти в очному режимі з максимальним врахуванням усіх вимог безпеки. Ті заклади, які не мали своїх укриттів, проводять заняття у школах з облаштованими укриттями. Коли лунає сигнал «Повітряна тривога» вихованці разом з педагогами та тренерами одразу переходять до них. І це є обов’язковим, тому що безпека людей – найголовніша. Крім того, всі офлайн-заняття відбуваються виключно для тих дітей, чиї батьки написали відповідну заяву щодо відвідування закладу. Ми всі сподіваємося, що скоро у нашій країні запанує мир та спокій і наші діти підуть до садочків, шкіл та університетів. Віримо нашим військовим і Перемога буде за нами!»,- зазначив Юрій Вілкул.

Позашкільні заклади Кривого Рогу з 12 січня розпочали приймати в очному режимі своїх вихованців. Під час воєнного стану це стало можливим за умови суворого дотримання заходів безпеки, а саме, за наявності у закладах облаштованого укриття. Загальна кількість одночасного перебування людей у закладі не може перевищувати загальної кількості місць в укритті. 

«Ми розуміємо важливість дотримання умов безпеки щодо організації освітнього процесу. Наш заклад має укриття, яке розраховане на 225 чоловік. Влітку ми зробили тут ремонт та обладнали  всім необхідним. Зараз ДЮСШ №9 орендують у нас приміщення для проведення своїх тренувань і під час повітряної тривоги тренери та вихованці також спускаються до бомбосховища. Ми бачимо, що ситуація з безпекою зараз набагато краща – ворога відкинуто на лівий берег Дніпра. Завдяки міській владі, Олександру Вілкулу та його команді наше улюблене місто не було захоплене і зруйноване. Діти зможуть і надалі займатися, тренуватися, досягати нових результатів», - сказала в.о. директора ліцею №81 Ганна Гетьман.

Незважаючи на складнощі сьогодення, криворізькі спортсмени щодня доводять свою майстерність на змаганнях різних рівнів, прославляють Кривий Ріг та Україну й місто продовжує підтримувати дитячий та масовий спорт, зберігає всі ДЮСШ, тренерський склад, муніципальні стипендії спортсменам та їх наставникам.

 «Ми та наші вихованці дуже раді, що повернулися до роботи в офлайн режимі. За останні три роки наше відділення  греко-римської боротьби підготувало: учасника чемпіонату Світу серед дорослих до 23 років (V місце), одного чемпіона та двох призерів чемпіонату України серед дорослих, трьох призерів чемпіонату України серед кадетів та юніорів, 26 чемпіонів та 72 призера чемпіонатів області серед різних вікових груп. Крім того, одного Майстра спорту України, 20 кандидатів в майстри спорту України, десять спортсменів першого розряду та 270 масових розрядів. Ми бачимо потенціал наших спортсменів, тому будемо наполегливо йти вперед і перемагати на своєму спортивному фронті та прославляти рідний Кривий Ріг»,- підкреслив тренер з греко-римської боротьби», -зазначив тренер-викладач  ДЮСШ№9 Сергій Сухіненко.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0