--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині ще 30 родин працівників бюджетної сфери отримали безкоштовне житло

13:17, 20 окт 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині ще 30 родин працівників бюджетної сфери отримали безкоштовне житлоГолова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Вілкул вручив ключі від квартир новоселам, які отримали безкоштовне житло у 30-квартирному житловому будинку у селищі Софіївка. Губернатор також відкрив у с. Жовтневе Софіївського району дитячий майданчик. Обидва об’єкти збудовано за кошти обласного бюджету.

Квартири у новобудові отримали молоді лікарі Софіївської центральної районної лікарні, вчителі, співробітники правоохоронних органів, МНС, прокуратури, держслужбовці, а також ті, хто стояв в загальній черзі на отримання житла та громадяни пільгових категорій.

Губернатор зазначив, що це свято не лише для новоселів: «сотні вчителів, лікарів, міліціонерів, багатодітних сімей отримали реальне підтвердження того, що їх надія на отримання безкоштовного соціального житла буде реально втілена у життя». Він підкреслив, що, нажаль,за останні роки чесні трудівники і працівники бюджетної сфери цю надію практично втратили. «Ми конкретними справами повертаємо людям можливість покращити своє життя - такими, як цей будинок у Софіївці. Як будинок у Царичанці, де отримали квартири лікарі районної лікарні. Як будинок на 39 квартир у Жовтих Водах», - сказав Олександр Вілкул.

Під час вручення ключів від квартир Олександр Вілкул наголосив, що введення в експлуатацію нового будинку – надзвичайно довгоочікувана подія для жителів Софіївки, адже в тому числі житло отримали й ті, хто знаходився в черзі на квартири ще з 1979 року.

«Цього року, завдяки чіткому розумінню пріоритетів розвитку області всією владною командою, обласна рада виділила кошти з обласного бюджету на будівництво. Проект надання безкоштовного житла буде продовжено і в наступному році. При цьому ми забезпечимо жорсткий контроль за використанням бюджетних коштів та системою отримання житла. Ні яких зловживань не повинно бути – це моє завдання місцевій владі», - зазначив Олександр Вілкул.

Він також наголосив на тому, що, відроджуючи інфраструктуру села, влада починає з ключових моментів, в тому числі - зі створення умов для залучення молодих фахівців в сільську місцевість. «І надання службового та соціального житла – це один з перших кроків у цьому напрямку», - зазначив Олександр Вілкул.

Відкриваючи спортивний майданчик у с.Жовтневе Софіївського району, Олександр Вілкул підкреслив, що це вже 41 дитячий спортмайданчик, що збудований цього року на Дніпропетровщині за кошти обласного бюджету. «Здоров’я нації починається із здорових дітей. На Дніпропетровщині ми системно створюємо для цього всі необхідні передумови і в містах і на селі», - зазначив він.


Довідково
Нагадаємо, у 2010 році на Дніпропетровщині вперше за багато років відновлено проект надання безкоштовного житла лікарям та іншим працівникам бюджетної сфери, які будуть працювати на селі. Будівництво соціального житла відбувається під особистим контролем Олександра Вілкула. Нещодавно безкоштовні квартири отримали лікарі у смт.Царичанка (12-квартирний будинок). За програмою радіаційного і соціального захисту населення м. Жовті Води також було введено в експлуатацію житловий будинок на 79-квартир. Загалом у цьому році буде здано 169 нових квартир.
У будинку в Софіївці 11 однокімнатних, 10 двокімнатних та 9 однокімнатних квартир. На цей об’єкт з обласного бюджету виділено майже 3,5 млн. грн.
5 квартир отримали молоді спеціалісти-медики (інфекціоніст, хірург, терапевт, педіатр та лікар-лаборант); 3 квартири – педагоги (учитель праці середньої загальноосвітньої школи №1, вчитель-методист та бібліотекар відділу освіти та науки райдержадміністрації), 3 квартири – співробітники міліції, 2 квартири – держслужбовці, по одній квартирі – працівники МНС та прокуратури. Соціальне житло надано дітям-сиротам, одиноким матерям, що виховують дітей-інвалідів, багатодітним сім’ям, учаснику бойових дій в Афганістані, а також людям, що перебували в загальній черзі на отримання житла.
Згідно розпорядження голови облдержадміністрації від 18.08.2010 №Р-450/0/3-10 ”Про затвердження порядку використання у 2010 році субвенції з обласного бюджету бюджетам міст та районів на облаштування спортивно-дитячих майданчиків” Софіївській райдержадміністрації виділено з обласного бюджету субвенції на облаштування спортивно-дитячих майданчиків в розмірі 51 705,00 грн.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0