--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 20 січня

19:59, 20 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

- Перше – військові питання. Ситуація на нашому напрямку фронту залишається під контролем Збройних Сил України. За інформацією Генштабу, ворог продовжує обстрілювати населені пункти на правому березі річки Дніпро. Зокрема, окупанти обстріляли Качкарівку, Республіканець, Тягинку, Іванівку та інші громади Херсонщини та сам Херсон.
На окупованій території почастішали випадки мародерства в селах – орки виносять побутову техніку та меблі з будівель, які покинули мешканці.

- У Нікопольському районі Дніпропетровської області ворог тричі обстрілював мирні громади.
По Нікополю орки вели обстріл зі ствольної артилерії та випустив понад 50 реактивних снарядів із «Градів».
Обстрілів зі ствольної артилерії зазнали також с. Іллінка Марганецької міської територіальної громади та сам Марганець. Внаслідок обстрілу пошкоджено 4 приватних житлових будинка, ЛЕП, господарча споруда та автомобіль. Інформація щодо загиблих та травмованих не надходила.
В Криворізькому районі обстрілів не було.

- Підрозділи ДСНС продовжують розмінування територій навколо Кривого Рогу. За останню добу знешкоджено 4 вибухонебезпечних предмети, в тому числі гранати та підривник від протитанкової міни, які залишили ворожі війська. Будьте уважні.

- Ситуація в Кривому Розі контролюється Радою оборони міста. Забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Уся критично важлива інфраструктура працює. Проте, у зв'язку з введеними енергетиками обмеженнями, вуличне освітлення сьогодні працювати не буде. Шановні пішоходи, підходячи до пішохідного переходу, вмикайте світло на телефоні та вмикайте ліхтарик. Прохання до батьків: розмістить на дитячих куртках світловідбивні наліпки та стрічки, поспілкуйтеся з дітьми, поясніть їм про безпеку. Це важливо, правда важливо. Прошу водіїв контролювати швидкість руху. Бережіть себе та своїх близьких!

- Електротранспорт також працює згідно з виділеними лімітами. На лінії – 10 одиниць швидкісного трамваю (звичайно працює 36 одиниць); 11 вагонів міського трамваю (звичайно працює 47 одиниць); 60 тролейбусів (якби не обмеження, то працювали б 94 тролейбуси). Також працює 21 комунальний автобус.

- Щодо ситуації з енергетикою, то вона покращилася, але все одно залишається дуже напруженою. За даними ДТЕК, сьогодні на Дніпропетровщину виділили ліміти на 1193 МВт вдень та 1187 МВт вночі. Такі ліміти дозволяють застосовувати графіки стабілізаційних відключень цілодобово, без аварійних відключень, що важливо. Дізнатись про відключення світла за вашою адресою ви можете на сайті ДТЕК Дніпровські електромережі.

- Зустрівся з працівниками Кривбасводоканалу. Підприємство наше відзначає 95-ту річницю заснування. Здавалося б, вода з-під крана це дуже просто. Насправді – це надзвичайно складний комплекс. На підприємстві працює біля трьох тисяч робітників, 2 800 якщо бути точним. Це сильна, професійна команда, якою пишається наше місто.
На початку повномасштабної збройної агресії, працівники та техніка підприємства залучалися для будівництва фортифікаційних споруд. Також, бригади Водоканалу брали участь у ліквідації наслідків російської навали на деокупованих територіях. На «відмінно» фахівці спрацювали під час ліквідації наслідків ракетного удару по Карачунівській дамбі. Зараз працівники підприємства роблять все можливе для того, щоб криворіжці були з водою навіть в умовах обмежень енергопостачання. Ми допомагаємо підприємству і обладнанням, і генераторами, і технікою. Завдяки цьому, у разі надзвичайних ситуацій, усі сім районів будуть забезпечені у повній мірі водою в центральних трубах, вода не зливається і після подачі електроенергії відразу подається до багатоповерхівок. Тому що якщо вода зіллється, то лише систему треба буде наповнювати два тижні.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили і нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых