--.-° --% 0мм

О.Вілкул: Зараз, у час воєнних випробувань, трудівники підприємства «Кривбасводоканал» роблять все можливе для того, щоб криворіжці були з водою навіть в умовах блекаутів та обмежень енергопостачання - ми допомагаємо підприємству і обладнанням, і технікою

15:18, 20 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул привітав колектив КП «Кривбасводоканал» із 95-ю річницею заснування  підприємства, яке постачає питну воду мешканцям Кривого Рогу та Криворізького району.

На сьогодні на  підприємстві працює 2800 робітників. В умовах воєнного стану фахівці Водоканалу докладають максимум зусиль для того, щоб криворіжці були з чистою питною водою. Олександр Вілкул подякував трудовому колективу за їх непросту, але надзвичайно важливу роботу та вручив подяки 18 спеціалістам.

Він зазначив: «У Водоканалі працює сильна, професійна команда. Для розуміння – у місті 1942 км водопровідних мереж та 72 водопровідні станції. За останні роки на підприємстві проведена велика робота з покращення водопостачання Кривого Рогу. На Карачунівському водосховищі впроваджена триступенева система очистки води. Зношені ділянки чавунних та сталевих водоводів, які є фізично застарілими Водоканал поступово замінює на сучасний поліетилен. Також, за підтримки міста Водоканал суттєво оновив свій автопарк. І це нам дуже знадобилося, коли розпочалася війна. Комунальна техніка залучалася для будівництва фортифікаційних споруд. Також, бригади Водоканалу брали участь у ліквідації наслідків російської навали на деокупованих територіях. На «відмінно» ваші фахівці спрацювали під час ліквідації наслідків ракетного удару по Карачунівській дамбі. Та, безумовно, найголовніше питання  для всіх нас - забезпечення водою мешканців, особливо у надзвичайних ситуаціях. За рахунок тих ресурсів, які були залучені у минулому році з міського бюджету, сформовано модель роботи системи водопостачання в умовах  блекаутів. Зокрема, на 1-й і 2-й підйом встановили мобільні електростанції, а на ключові районні водопровідні станції третього підйому - потужні генератори. Завдяки цьому, у разі надзвичайних ситуацій, усі сім районів будуть забезпечені у певній мірі водою в центральних трубах. Це означає, що, навіть під час блекауту, жителі верхніх поверхів зможуть набрати воду у сусідів з перших поверхів».

Директор КП «Кривбасводоканал» Сергій Марков сказав: «Водопостачання – безперервний процес. І зараз усі сили підприємства  спрямовані на забезпечення цілодобової подачі води містянам. Насамперед, це стосується лікарень, шкіл, садочків і, звісно ж, води для опалення. Насоси працюють від електрики, тому за підтримки Ради оборони міста на перший і другий підйом водопровідних комплексів ми встановили мобільні електростанції, потужні генератори – на ключові районні водопровідні станції третього підйому. У випадку повного блекауту це обладнання дозволить утримати воду в системі і транспортувати її, щонайменше, до нижніх поверхів багатоповерхівок».

За останні декілька років підприємство за підтримки міського бюджету  поповнило автопарк сучасною спецтехнікою. З 2019 року придбано 15 колісних ковшових екскаваторів-навантажувачів Bobcat B-730 у комплекті з навісним обладнанням. Торік придбано напівпричіп-платформу (трал) TAD Classic 30-3; повноповоротний гусеничний одноковшовий мініекскаватор Bobcat Е37 з швидкоз’ємом, ківшем 30см та ківшем 120см; 2 екскаватора-навантажувача колісних Bobcat B730R; 2 колісних фронтальних навантажувача HYUNDAI HL665 з відвалом; 2 колісних одноковшових фронтальних міні-навантажувача Bobcat S570 з щіткою, вилами, відвалом; автокрани XCMG QY25K5C_1 XCMG; 5 колісних екскаватор HYUNDAI R180W-9S; 1 Колісний ковшовий екскаватор-навантажувач Bobcat В780, гусеничний екскаватор HYUNDAI HX220S з гідравлічним молотом. Спецтехніка залучена на об’єктах підприємства для здійснення землерийних, вантажно-розвантажувальних робіт і робіт з благоустрою.

Довідково: КП «Кривбасводоканал» експлуатує: 2 водопровідних комплекса, 1942 км водопровідних мереж діаметром від 50 мм до 1200 мм, 72 водопровідні станції, 1184 км каналізаційних мереж, 114 каналізаційних станцій та 5 станцій аерації загальною потужністю 446 тис.м.куб./добу.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0