--.-° --% 0мм

Отримання повторних документів через портал «Дія» - затребувана послуга у криворіжців

16:44, 20 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Видача дублікатів свідоцтв та витягів ДРАЦС, замовлених на порталі «Дія» стартувала у Кривому Розі минулоріч, влітку, й наразі користується великим попитом: адже - це зручно і швидко.

Через війну чимало українців втратили свої документи, або ж вони були пошкоджені. Тому Міністерство юстиції спростило процедуру отримання дублікатів свідоцтв про реєстрацію актів цивільного стану та витягів з Реєстру, цифровізувавши цей процес.

Тож громадяни України в разі втрати свідоцтва або витягу про народження/смерть, зміну імені чи шлюб, можуть замовити повторну видачу цих документів на порталі «Дія»ю

Отже, як працює ця послуга?

Детальну інформацію з цього приводу надали в ДРАЦС Довгинцівського району.

«Розповідаємо алгоритм дій замовника послуги з повторного отримання документів на порталі «Дія» на прикладі повторного отримання свідоцтва про народження.

Крок №1 - авторизуйтесь на порталі «Дія» зручним способом.

Крок №2 - в меню «Послуги» виберіть «Довідки та витяги».

Крок №3 — оберіть потрібний для повторної видачі документ.

Крок №4 - вкажіть, стосовно кого документ, і причину його повторної видачі (документ вкрадено/загублено/пошкоджено/знищено тощо).

Крок №5 — перевірте дані про заявника, вкажіть місце народження, дані про батьків.

Крок №6 — оберіть зручний спосіб отримання свідоцтва. Якщо це «Укрпошта», то вкажіть адресу доставки. Можна також звернутися до того відділу ДРАЦС, до якого подано заяву.

Крок №7 — оплатіть послугу.

Все — декілька кліків і готово: свідоцтво про народження замовлено. До того ж, заявник отримає сповіщення про готовність замовленого документа.

Очікуйте курєра або самостійно відвідайте відділ ДРАЦС.

Зверніть увагу: через воєнний стан, послуга видачі дублікатів свідоцтв та витягів ДРАЦС, замовлених на порталі «Дія», не працює в деяких регіонах України. Тому радимо стежити за актуальною інформацією на порталі «Дія».

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0