--.-° --% 0мм

ЦНАПи Дніпропетровщини отримали портативні дефібрилятори від міжнародних партнерів

16:01, 20 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ЦНАПи області отримали 64 дефібрилятори. Їх передало посольство Швейцарії в Україні. Апарати портативні та автоматичні. Вони допоможуть надавати екстрену домедичну допомогу відвідувачам.

«Дніпропетровщина залишається лідером з надання адміністративних послуг в Україні. Міжнародні партнери долучилися до розвитку наших ЦНАПів. Передали сучасні апарати, щоб адміністратори могли допомагати відвідувачам, яким стало зле, до приїзду медиків», – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.

Посольство Швейцарії в Україні передало 64 дефібрилятори, вироблені в США. Така допомога – частина швейцарсько-української програми EGAP Фонду Східна Європа.

Голова офісу «Швейцарська гуманітарна програма» Посольства Швейцарії в Україні Мартін Штундер підкреслив, що вони не вперше співпрацюють з Україною і надалі будуть підтримувати українців, щоб сприяти розвитку наших ЦНАПів.

Дефібрилятори автоматичні, портативні та прості у користуванні. Їх застосовують в екстрених випадках – якщо у людини зупинилося серце. Встановлюють, зокрема, в аеропортах, літаках, громадських місцях. Пристрій не залежить від електроенергії.

Обладнання безпечне і може врятувати  життя будь-якій людині. Баткрея апарату розрахована на 5 років роботи. Потім її можна замінити.

 Для очільників центрів надання адміністративних послуг провели інструктаж, як користуватися приладом і надавати першу допомогу.

Дефібрилятори отримали 62 громади Дніпропетровщини.

 

 

 

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых