--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині немовля ледь не загинуло через краплі від нежитю  

13:09, 20 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Ввечері 12 січня до павлоградської поліції поступив дивний виклик. Допомоги просили лікарі "швидкої", які ніяк не могли вмовити молоду мати з терміновій необхідності госпіталізації її 9-місячної дитини.

Жінка, яка сама і викликала лікарів, вважала, що знижена температура та млявість малюка - не привід для госпіталізації. Лікарі ж наполягали, оскільки шквидко зрозуміли, що мова йде про отруєння ліками.

Так і виявилось: мати протягом кількох днів капала малечі в ніс краплі, що містять речовину "нафозолін", яка має судинозвужуючий та протинабряковий  ефект. Втім, для такої маленької дитини та з перевищенням дози, ліки виявились згубними. Немовля отримало отруєння. 

Мати заперечувала небезпеку для життя дитини і не хотіла їхати з нею до лікарні, тож довелось залучати правоохоронців. З їх допомогою дитину все-таки вдалось вчасно госпіталізувати в стані середньої тяжкості та запобігти ускладненням після отруєння.

Цей випадок має нагадати усім батькам, що лікування дітей без консультації з лікарем, є небезпечним для їх здоров'я та життя.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых