--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 19 січня

06:27, 20 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

-  Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під повним контролем Збройних Сил України. За інформацією Генштабу ЗСУ, окупанти продовжують терор мирного населення на правому березі Дніпра. Зокрема, обстрілів зазнали райони понад 20 населених пунктів. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, російські окупаційні війська не припиняють мародерства на тимчасово зайнятих територіях. В населених пунктах Херсонської області окупанти, пересуваючись групами по 10-15 осіб, обшукують помешкання місцевих жителів та виносять всю побутову техніку і меблі. Також ворог намагається ізолювати цивільне населення на тимчасово окупованих територіях Херсонської області від доступу до правдивих джерел інформації. Поряд із зупинкою трансляції усіх українських телеканалів, загарбники зробили доступним мобільний зв'язок лише російських операторів.

-  Противник також продовжує терор мирних громад і у Нікопольському районі нашої області. Окупанти вночі здійснили обстріли з РСЗВ «Град» та важкої артилерії Марганецької та Червоногригорівської громад. Пошкоджено декілька приватних будинків та господарських споруд. Слава Богу, без втрат. У Криворізькому районі обстрілів не було.

-  У самому Кривому Розі повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація в місті повністю контролюється Радою оборони міста. Ми продовжуємо допомогу нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні - у тому числі тепловізорами, зарядними станціями, прожекторами, автотехнікою та багатьом іншим.

-  За інформацією від ДТЕК, наразі область без екстрених відключень, проте діють стабілізаційні відключення. На 19 січня Укренерго надав обмеження споживання для Дніпропетровської області на рівні 53% від потреби. Графіки стабілізаційних відключень є на сайті ДТЕК Дніпровські електромережі. Тому в обмеженому режимі продовжує працювати міськелектротранспорт. Вуличне освітлення, як і вчора, у місті не працює – це вимоги енергетиків. Прошу і водіїв і пішоходів бути вкрай обережними у темний час доби. Також енергетики просять помірно користуватися електроенергію – вимкнути всі прилади з розетки в період відключення. Після того, як світло з’явилось – вмикати їх по черзі. Це допоможе уникнути аварій на електромережах через перевантаження.

-  Сьогодні провів виїзну робочу нараду щодо виконання відновлювальних робіт та надання необхідної допомоги жителям міста, чиї будинки постраждали від ракетного обстрілу 14 січня. Внаслідок удару різною мірою постраждали 77 приватних будинків, 59 квартир у багатоповерхівках, а також 3 заклади освіти. У цьому районі немає жодного військового об'єкта, живуть абсолютно мирні люди. Але російська ракета вдарила саме по їхнім будинкам.
Роботи велися цілодобово, буквально протягом 24 годин після удару вдалося відновити газопостачання, водопостачання та під'єднати будинки до світла. Паралельно з відновлювальними роботами було створено 4 бригади, які обстежили пошкоджені домоволодіння, щоб визначити необхідну допомогу будматеріалами та допомогти людям оформити заявки на матеріальну допомогу з міського бюджету. На сьогоднішній день отримано 90 таких заявок. Є певні формальні процедури, бо це - бюджет, але вже найближчими днями люди почнуть отримувати допомогу від міста. ЇЇ розмір визначається у кожному окремому випадку, залежно від нанесеної шкоди. Крім того, надається допомога будматеріалами. Вже видано, це те, що було потрібно в першу чергу - 400 листів шиферу, понад 2700 квадратних метрів плівки – аби люди могли оперативно закрити вікна та дахи, щоб дощ не потрапляв в оселі, 450 квадратних метрів скла та інші будматеріали. Ця допомога буде продовжена.

-  Дорогі земляки, сьогодні велике свято - вітаю з Хрещенням Господнім! Нехай Господь оберігає ваші оселі та ваших близьких!

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили, нашого Президента та нашу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых