--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 18 січня

21:00, 18 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

-  Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під повним контролем Збройних Сил України. За інформацією Генштабу ЗСУ, окупанти продовжують терор мирного населення на правому березі Дніпра. Обстрілів, зокрема, зазнали Антонівка та Херсон, постраждали цивільні люди. Окупанти продовжують терор мирних громад і Нікопольського району нашої області. Ворог здійснив обстріли з важкої артилерії Марганецької та Червоногригорівської громад. Пошкоджено декілька приватних будинків та ЛЕП. Слава Богу, без втрат. У Криворізькому районі обстрілів не було.

-  У самому Кривому Розі повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація в місті повністю контролюється Радою оборони міста.

-  Щодо ситуації з енергетикою, то вона залишається дуже напруженою. За даними Укренерго, сьогодні були застосовані аварійні відключення у Дніпропетровській та ще семи областях. Причина дефіциту електроенергії – це наслідок російських атак. За офіційною інформацією уряду лише внаслідок останньої ворожої атаки на енергооб'єкти країни 14 січня було пошкоджено один блок теплової електростанції на сході та вісім блоків ТЕС на заході країни, також мають пошкодження три магістральні підстанції. Ще раз наголошу, це тільки в останню хвилю, а було ще 10 хвиль атак на енергетику. Тому зберігається суттєвий дефіцит потужності в енергосистемі. Також можу сказати, що на жаль ставити питання про відключення на міську гарячу лінію 15-20 немає сенсу. Ми цього не вирішуємо.

-  Згідно з доведеними місту лімітами, в обмеженій кількості, але працює міськелектротранспорт та 21 комунальний автобус. Водопостачання у місті працює. Частково, там де виникають проблеми через аварійні відключення, водонапірні станції підключають до генераторів. Також на генераторах працюють і деякі з котелень, які знеструмлюються через аварійні відключення та які технічно можна запустити від генераторів. Вуличне освітлення, як і вчора, у місті не працює у зв’язку зі зменшенням доведених енергетиками потужностей. Нагадую, пішоходам та водіям у темний час доби необхідно дотримуватись на дорогах крайньої обережності.

-  Ще раз наголошу, локації та терміни відключень визначають виключно енергетики. У міста немає можливості впливати на їхню роботу та на їхні графіки. Всі разом ми можемо лише допомогти енергетикам, максимально відповідально заощаджуючи електроенергію, щоб аварійних відключень було менше. Йде війна, ворог підло воює з мирним населенням і ця ситуація – наслідки терору окупантів. Дотримуємося витримки, це теж наша зброя. Також продовжуємо вдома тримати запаси води, ліків, заряджені телефони, ліхтарики та пауербанки.

-  Але попри всі складнощі, місто живе та працює. Вже майже тиждень, як відновлено освітній процес в очному режимі в закладах позашкільної освіти. У ДЮСШ розпочали заняття понад 2200 дітей. У закладах культури, музичних школах, гуртках та секціях Палаців культури, художніх школах та інших – понад 7300 дітей. Наголошую, заняття проводяться для тих дітей, чиї батьки дали письмову згоду на навчання в офлайн-режимі. Також усі заняття проводяться виключно в приміщеннях закладів, де є укриття. Наприклад, у жодному басейні, крім ДЮСШ №10 на Артемі, укриттів немає. Тому заняття у басейні проводяться лише у десятій школі. Головне – це безпека дітей. Прийом заявок від батьків відкритий, а розклад та місця проведення занять можна дізнатися у керівників гуртків.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашого Президента! Та ще раз скажу: не питайте, коли закінчиться війна. Запитуйте себе – що я зробив сьогодні, щоб наблизити нашу Перемогу, і що я можу зробити завтра. Разом – переможемо!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых