--.-° --% 0мм

Криворіжці прихстили у своїх домівках понад 11,5 тис переселенців

07:00, 17 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

За час дії урядової соціальної програми "Прихисток" 4053 криворіжця прихистили 11546 внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляють фахівці Центру "Віза".

"Небайдужі  до чужої біди криворіжці, що прихистили у своїх домівках внутрішньо переміщених осіб, звикли до того, що можуть звернутися для подачі повідомлення про розміщення внутрішньо переміщених осіб чи заяви про отримання компенсації витрат не лише до головного офісу  Центру «Віза» («Центр Дії») за адресою: пл. Молодіжна, 1, а й до його територіальних підрозділів,  що розміщені в усіх районах міста, а також, не виходячи з дому, направити документи електронною поштою", - йдеться в повідомленні.

Кількість звернень за отриманням компенсації витрат, пов’язаних із розміщенням внутрішньо переміщених осіб за цей період збільшилася більш ніж удвічі (у червні 2022 р. – 1183, у січні 2023 р. – 2707)
    
Кількість звернень в електронній формі збільшилася у майже 16 разів (у червні 2022 р. – 45, у січні 2023 р. – 712)

Корисною буде для суб’єктів звернення й аналітика причин, за якими суб’єктом надання послуги були надані відмови (за підсумками показників грудня  2022 р.):

28% відмов було надано через існуючу заборгованість за комунальні послуги;

20% - внутрішньо переміщені особи, перемістилися з території, яка не підпадає під компенсацію;

17% - заява подана поза встановленим терміном (до або після 5-го числа звітного місяця);

12% - заява є повторною;

2% - не підтверджено факт розміщення ВПО;

2% - відсутнє повідомлення про розміщення ВПО

та ін.

"Шановні криворіжці! Нагадуємо, що подавати заяву на компенсацію витрат потрібно щомісяця з 1 по 5 число, а у разі припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості - цього ж дня подати заяву з інформацією про зміну переліку мешканців або припинення розміщення", - нагадують у "Візі".

Бланки заяв та перелік необхідних для отримання послуги документів було змінено у вересні згідно з рішенням виконкому Криворізької міської ради. Ознайомитись з актуальною інформацією можна на вебпорталі Центру «Віза» («Центр Дії») у розділі «Послуги» - «Прихисток» або за посиланням.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых