--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині затримали ділків, які крали продукти, призначені для ЗСУ

16:58, 16 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Державне бюро розслідувань викрило злочинну групу у Дніпропетровській області, яка займалась привласненням та перепродажем продуктів, призначених лдля кількох десятків військових частин.

Одне з приватних підприємств Дніпропетровщини за останні півроку отримало військових підрядів на понад 2 млрд гривень.  

У документах підприємці вказували одну кількість продуктів, а до військових частин надсилали зовсім інші об’єми. Залишок продукції вони перепродавали через мережу посередників.

Під час масштабної спецоперації ДБР провело майже 70 обшуків. В результаті вилучено більше 30 тисяч банок тушкованої продукції вагою понад 7 тонн, яка вже була готова для перепродажу, а також майже 4 млн гривень в різній валюті, ймовірно отриманих злочинним шляхом.

Вилучені продукти будуть передані військовим. Також, з метою відшкодування збитків вилучені десятки автомобілів на яких перевозили крадені продукти, а також чорнова документація, яка підтверджує протиправну діяльність.

Наразі одному з представників фірми повідомлено про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0