--.-° --% 0мм

Брифінг начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула за підсумками 13 січня

19:54, 13 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

- Щодо військових питань. Ситуація на нашому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил України. За інформацією Генштабу ЗСУ, ворог продовжує обстріли населених пунктів на правому березі річки Дніпро.

Окупанти продовжують терор і мирних громад Нікопольського району нашої області. Вночі був обстріл Марганецької громади з важкої артилерії. Зранку окупанти обстріляли місто Нікополь. Влучили у житлові будинки. Слава Богу, без втрат. У Криворізькому районі обстрілів не було. 

- Щодо життя міста. В Кривому Розі ситуація контролюється Військовою адміністрацією. Забезпечено роботу інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Місто посилено патрулюється зведеними нарядами поліції та Національної гвардії.

- За даними Укренерго, у багатьох областях, в тому числі у Дніпропетровській, а, відповідно, і у Кривому Розі, продовжують діяти аварійні відключення. Дефіцит в енергосистемі – це наслідок масованих ракетних та дронових атак росіян по енергетичній інфраструктурі. Тому енергетики вкотре просять розумно споживати електроенергію та користуватись енергоємними приладами почергово.

- У зв’язку з загрозами ракетних обстрілів та атак дронами продовжуємо працювати над тим, щоби підвищити автономність критичної інфраструктури міста у випадку повного відключення від електроенергії. Вже більше 150 об’єктів медицини, тепло-водопостачання та інших об’єктів забезпечені потужними генераторами. 

Зазначу, що місто почало закуповувати генератори ще навесні та влітку минулого року. Це дозволило зберегти всю критично важливу інфраструктуру при минулих блекаутах. Зараз забезпечили генераторами котельні, які подають тепло на основні лікарні. Зазначу, що в Кривому Розі всі мед заклади - первинна і вторинна ланки забезпечені генераторами для стійкої роботи при тривалій відсутності електропостачання та паливом для них. Встановлено 102 генератори потужністю до 275 кВт. Тобто забезпечені генераторами і самі лікарні, і кислородні блоки, і окремо котельні, які подають туди тепло, і окремо насосні на котельнях, які качають гарячу воду.

До речі, про котельні, які подають тепло на дома. Там, де котельні малі і працюють від низьковольтних ліній , там генератори встановлені і на самі котельні для підігріву води, і на насосні для циркуляції води.
Та, де котельні великі, а це опалення 70% міста, котельні підключені від високовольтних ліній, від ЛЕП. Напруга така, як в ЛЕПах.  Таких генераторів не існує. Там генератори встановлені лише на насоси, які підтримують циркуляцію води щоби не було примерзання. А самі високовольтні котельні, в разі відключення високовольтної електроенергії працювати не можуть.

Також, за рахунок коштів, які були виділені з міського бюджету в минулому році, фактично закінчено формування моделі роботи системи водопостачання в умовах блекауту. На ключових насосних станціях встановлено генератори. Зокрема, на перший і другий підйом встановили мобільні електростанції, а на ключові районні водопровідні станції третього підйому - потужні генератори. Завдяки цьому, у разі надзвичайних ситуацій, усі сім районів будуть забезпечені у певній мірі водою в центральних трубах. Це означає, що, навіть під час блекауту, жителі верхніх поверхів зможуть набрати воду у сусідів з перших поверхів. Це значно зручніше, ніж із автомобільних водовозів. Хоча автовози також треба, тому що є такі райони в місті, де не докачують генераторами воду в трубах. Крім цього, це дасть можливість подавати воду до об’єктів теплопостачання і запускати з генераторів котельні.
Робота триває, фахівці працюють цілодобово. Я дякую всім енергетикам, електрикам, комунальникам – це справжній героїзм і реальна допомога в енергетичному захисті нашого рідного міста.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! Неминучу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых