--.-° --% 0мм

Грип, ГРВІ та коронавірус: у Кривому Розі епідпоріг не перевищено

11:08, 13 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Фахівці фіксують збільшення у Кривому Розі випадків захворюваності на грип, ГРВІ та коронавірус, однак перевищення епідпорогу немає.

В управлінні охорони здоров'я виконкому міськради повідомляють, що протягом останніх трьох тижнів захворюваність дещо збільшилась. За перший тиждень поточного року на коронавірус, грип та ГРВІ захворіло понад 2250 осіб більша половина пацієнтів - це діти.

Наразі рівень захворюваності по місту складає менш як 27% встановленого протиепідеміологічного порогу та на 3-4% нижче, ніж по області загалом.

Щодо коронавірусу, то на сьогодні зареєстровано: 39 осіб в інфекційній лікарні, 84 криворіжців, які лікуються амбулаторно та 117 жителів міста проходять лікування в інших закладах.

Ситуація з грипом більше насторожує медиків.

«В першу чергу це викликано тим, що вакцину для щеплення проти грипу громадяни повинні придбати за власні кошти. Коштує вакцина в аптеках сьогодні від 300 до 350 грн. Вона є в інтернеті та в та мережі аптек «Низьких цін». Є домовленість, що ті бажаючі, які захочуть отримати щеплення, можуть звернутися до аптек комунального підприємства «Фармація» і замовити вакцину, яку привезуть саме у «Фармацію».

За словами медика, не достатньо вакциновані від грипу навіть працівники закладів охорони здоров'я міста. Станом на сьогодні, від грипу отримали щеплення близько 5% медичних працівників із групою ризику. А хворих, які й становлять таку групу ризику, зараз на обліку у місті перебуває понад 15%.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0