--.-° --% 0мм

Брифінг Начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула за підсумками 06 01 2023

20:01, 6 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

Прошу особливої уваги тих батьків, чиї діти займаються спортом та творчістю в міських позашкільних закладах освіти та культури.
Але спочатку вітаю всіх зі Святвечором та Різдвом Христовим! Бажаю всім добра та родинного тепла. Нашим захисникам – сил і щоб Ви, всі наші герої, повернулися додому. З нами правда та Бог і ми обов’язково переможемо!

- І щодо різдвяних подарунків 😊. Для тих дітей, чиї батьки дали згоду на навчання в офлайн-режимі, на наступному тижні, і з середи, 12 січня, буде відновлено освітній процес в очному режимі в закладах позашкільної освіти.

Позашкільна освіта це: Дитячо-юнацькі спортивні школи, Центри дитячої та юнацької творчості, Центри туризму та  краєзнавства, Станції юних техніків і натуралістів, Клуби юних моряків і авіаторів.
Також в офлайн режимі розпочнуть працювати мистецькі, музичні та художні школи, а також творчі колективи в Палацах культури.

При цьому в звичайних школах – гімназіях та ліцеях, навчання поки що буде виключно в онлайн-режимі. Дитячі садочки, в абсолютній більшості яких, на жаль, взагалі немає навіть найпростіших укриттів,  також поки не будуть працювати.  

Офлайн-навчання в закладах позашкільної освіти та культури відбуватиметься виключно для тих дітей, чиї батьки дали на це письмову згоду.
Наголошую: для безпеки дітей заняття будуть проводитися виключно в приміщеннях закладів, де є укриття. Загальна одночасна кількість у закладі дітей, викладачів, працівників та батьків, які приводять і чекають на дітей, не може перевищувати кількості місць в укритті.
Якщо в закладі немає укриття, то офлайн навчання буде організовано на базі інших закладів, де воно є.

Відповідні графіки занять і місця їх проведення батьки та діти можуть отримати в керівництва своїх закладів і гуртків.

Повідомляю, що з 22 тис дітей, які навчаються в 40 закладах позашкільної освіти, на офлайн-навчання отримали згоду від батьків лише 3 тис дітей, що складає 14 %. А з майже 9 тис дітей, які відвідують мистецькі, музичні, художні школи та творчі колективи Палаців культури, на режим  офлайн-навчання отримали згоду від батьків 5 тис дітей, що складає 56 %.

Поясню більш детально як буде працювати система навчання.
Наприклад, у музичній школі №4 в Металургійному районі є укриття на 200 осіб. Тому в будівлі цій школи буде організовано навчальний процес в режимі офлайн. Одночасно в закладі може перебувати не більше 200 осіб, включаючи і працівників, і дітей, і батьків. Загальна кількість учнів у закладі - 517. На 400 дітей батьки дали дозвіл на офлайн і буде створено відповідний графік, щоб ці діти навчалися очно.  Таким чином, інші 117 учнів будуть продовжувати навчатися онлайн.
А в музичній школі №1 у Центрально-Міському районі немає укриття. Там навчається 308 учнів. Для тих 136 дітей, чиї батьки дали дозвіл, офлайн навчання буде в 22-й гімназії, у якій є укриття на 250 місць. Інші діти продовжать навчатися онлайн.

Окремо зупинюся на роботі спортивних секцій ДЮСШ. З десяти ДЮСШ укриття є лише в одному – ДЮСШ № 10. Тому в офлайн-режимі тренування для інших дев’яти ДЮСШ будуть організовані на базі 30-ти гімназій, ліцеїв та установ, де є укриття.
Наприклад, у ДЮСШ №5 в Тернівському районі немає укриття. Тому офлайн-тренування з баскетболу та боксу будуть проходити на базі гімназії №40. А тренування з греко-римській боротьбі та художньої гімнастики – у гімназії №45. Ті діти, чиї батьки не дали згоду на навчання офлайн, продовжать займатися онлайн.

Таким чином, буде забезпечено офлайн-тренувальний процес. Це стосується занять з футболу, волейболу, гандболу, регбі, баскетболу, боксу, рукопашного бою, самбо, дзюдо, вільної боротьби, кікбоксингу, греко-римської боротьби, тхеквандо, джиу-джитсу, сумо, таїландського боксу, легкої та важкої атлетики, шахів, кульової стрільби, акробатики, стрибків на батуті, бадмінтону, велоспорту, художньої гімнастики, великого та настільного тенісу.
Ще раз підкреслю – офлайн тренуватися будуть лише ті діти, чиї батьки дали на це згоду. Інші юні спортсмени продовжать навчання онлайн.

У місті буде працювати один комунальний басейн - у ДЮСШ №10 (на Артема), де, як я вже казав, є укриття. На жаль, в інших комунальних басейнах укриттів немає.     

- Тепер переходимо до військових питань.
Ситуація на нашому напрямку фронту залишається під повним контролем ЗСУ. За інформацією Сил оборони таврійського напрямку, противник продовжує артилерійські обстріли  мирних населених пунктів на Херсонщині. Сьогодні від орків постраждала цивільна інфраструктура та мирні громадяни у Чорнобаївці, Токарівці та Херсоні.

- В Нікопольському районі нашої області окупанти обстріляли з важкої артилерії Марганецьку та Червоногригорівську громаду. Пошкоджено  приватні будинки, газопровід та ЛЕП. Слава Богу, без втрат.
У Криворізькому районі обстрілів не було.

- У Кривому Розі ситуація під контролем військової адміністрації та ЗСУ. Лікарні, соціальні служби та комунальні підприємства працюють стабільно.

В країні зберігається ймовірність ракетних обстрілів та атак дронами з боку ворога та, відповідно, застосування відключень електроенергії. Тому максимально економно використовуємо електрику, зберігаємо вдома запаси води, тримаємо зарядженими телефони, ліхтарики та пауербанки.

Також ви бачите що на вулиці температура повітря падає, завтра взагалі очікується до мінус 11, тому бережіть здоров’я. В місті 86 випадків захворювання на коронавірус. Щодо ОРВІ є певний всплеск захворюваності серед дітей. Хоча епідемічний поріг не перевищено, будьте уважними один до одного.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу неминучу Перемогу !
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых