--.-° --% 0мм

ЗСУ відбили атаки окупантів у районі 12 населених пунктів на Донбасі – Генштаб

09:10, 6 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Українські військові за добу відбили атаки окупаційної армії в районах населених пунктів Стельмахівка, Макіївка і Площанка Луганської області та Спірне, Соледар, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Первомайське, Мар’їнка і Побєда на Донеччині.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Росіяни за добу завдали 17 авіаційних ударів та здійснили 59 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Основні зусилля окупанти зосереджують на спробах встановити контроль над Донецькою областю, ведуть наступальні дії на Бахмутському та Лиманському напрямках. На Куп'янському та Авдіївському напрямках ворог намагається покращити тактичне становище – успіху не має.
На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому, Херсонському напрямках окупанти обстріляли з різного озброєння райони десятків населених пунктів.

За інформацією Генштабу, у Каховці Херсонської області російські окупанти намагаються заборонити оборот української гривні: вони здійснюють рейди по торгових точках і загрожують вилученням не тільки готівки, а й товару, у разі виявлення гривень.

Є також інформація, що з 1 січня у Донецьку місцеві «військкомати» розпочали збір даних про громадян 2006 року народження для постановки на військовий облік.

«У зв’язку з високою ефективністю засобів вогневого ураження Сил оборони, у місті Старобільськ Луганської області противник посилив адміністративний та контррозвідувальний режими.

Окупанти перевіряють мобільні телефони місцевих жителів. Особлива увага приділяється особам, у яких в списках є номери абонентів українських операторів зв’язку», – йдеться у зведенні.

Авіація сил оборони завдала 15 ударів по районах зосередження ворога, а також 3 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Наші підрозділи ракетних військ і артилерії здійснили вогневе ураження 2 районів зосередження живої сили та військової техніки противника.
 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0