--.-° --% 0мм

Для українців змінились правила постановки на військовий облік

12:52, 4 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Кабінет міністрів ухвалив новий порядок організації та ведення військового обліку в Україні. У ньому є кілька значущих змін.

Так, тепер інформацію про себе (зокрема, про зміну місця проживання) військовозобов'язані зможуть передавати через портал "Дія".

Також військовий облік буде кількох видів: персонально-якісний, персонально-первинний та персональний. Персонально-якісний облік вестимуть ТЦК та СП, персонально-первинний — органи місцевої влади, а персональний — підприємства, установи, державні органи, навчальні заклади, де працює або навчається військовозобовʼязаний. 

Крім цього, військовий облік поділять на загальний та спеціальний. У загальному обліку будуть ті військовозобовʼязані, які не мають броні, а в спеціальному — ті, які мають бронь. 

На військовий облік почнуть брати з 16 років, у рік 17-річчя, а не з 17, як раніше.

Щодо жінок, то на військовий облік мають стати лише ті, хто має медичну або фармацевтичну спеціальність. Усі інші можуть зробити це лише за бажанням.

Також керівники державних органів, підприємств та організацій матимуть право вручати повістки до ТЦК та СП військовозобов'язаним, які у них працюють.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых