--.-° --% 0мм

Брифінг Начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула за підсумками 01.01.23 та тижня

21:04, 1 янв 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Головне:

Доброго вечора, дорогі земляки! Давайте коротко, сьогодні текстом, підіб'ємо підсумки першого дня цього року та новорічного тижня.

Вже 312 днів війни, незважаючи на всі труднощі, Кривий Ріг б'ється як одне серце і працює на Перемогу. Не став винятком і цей тиждень. Крок за кроком ми прямуємо до своєї мети – до звільнення всієї нашої рідної землі від окупантів. Усі разом працюємо для того, щоб цей рік став для нас переможним!

Наші війська проявляють справжню мужність та героїзм. За інформацією Генштабу ЗСУ загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 01.01.23 орієнтовно склали: особового складу - близько 106720 осіб, танків ‒ 3031, бойових броньованих машин ‒ 6084, артилерійських систем - 2021, РСЗВ - 423, літаків та гелікоптерів - 552.  

Зараз ситуація на нашому напрямку фронту повністю перебуває під контролем ЗСУ. На Херсонському напрямку ворог обороняється. Наші підрозділи протягом тижня завдавали точних ударів по пунктам управління, районам зосередження особового складу, артилерії та складів боєприпасів окупантів. За інформацією, що надійшла сьогодні, у Запорізькій області втрати ворога склали до 160 поранених окупантів, знищено 10 одиниць військової техніки різних типів. Інформація щодо ліквідованих загарбників наразі уточнюється.

Наші війська, після звільнення окупованих на правому березі Дніпра громад, продовжують здійснення заходів з оборони, також проводять розмінування місцевості, житла, об’єктів інфраструктури та надають усю можливу допомогу місцевому населенню.

Але противник продовжує нищити цивільну інфраструктуру населених пунктів вздовж правого берега Дніпра. Орки продовжують обстріли громад в Нікопольському районі зі ствольної артилерії та РСЗВ. Сьогодні окупанти також здійснили обстрілі Нікопольської, Марганецької, Мирівської та Червоногригорівської громад. У Нікополі поранення отримала 48-річна жінка. Внаслідок обстрілу виникла пожежа у дев'ятиповерховому будинку. Пошкоджено 1 дев’ятиповерховий житловий будинок, 7 п’ятиповерхових житлових будинків, 4 приватні будинки, лікарню, 2 аптеки, магазини, ЛЕП та інші об'єкти. У Криворізькому районі обстрілів не було.

Також ворог продовжував на тижні терористичні удари по цивільної інфраструктурі України. По Кривому Рогу ударів не було. Але після превентивних відключень електроенергії, які застосовують енергетики щоб мінімізувати наслідки можливих ракетних ударів, 2 рази - вчора і в четвер - значна частина міста була знеструмлена, це приблизно 30% споживачів. Одразу вся критична інфраструктура міста, яка була знеструмлена, де це технічно можливо, була переведена на генератори. У ті райони міста, де не вистачало тиску води, оперативно були спрямовані водовози. Базові вишки зв'язку також були підключені на генератори. Вчора вже у 20.00 усі насосні міськводоканалу та всі котельні були підключені до електроенергії та вийшли на плановий режим роботи. Інфраструктуру міста було повністю збережено. В новорічну ніч місто було з водою, теплом, газом, зв'язком, світлом. В обмеженому режимі продовжує працювати електротранспорт та вуличне освітлення - відповідно до лімітів електроенергії, які надають місту енергетики.  Але як у нас у місті, так і в інших частинах країни продовжують діяти графіки стабілізаційних відключень, щоб збалансувати енергосистему країни.

Ми продовжуємо велику роботу з підготовки міста як до таких ситуацій, так і можливих триваліших блекаутів. Тим більше, у другій половині січня і лютому буде мінусова температура. Вже 132 об’єкти критичної інфраструктури - медицини, тепло-, водопостачання та інших забезпечені потужними генераторами. У багатопрофільних лікувально-профілактичних закладах встановлено 43 генератори потужністю до 250 кВт. У місті працює 52 Пункти Незламності в комунальних установах, вони також забезпечені генераторами та всім необхідним. 20 пунктів вже обладнано системами супутникового інтернету «Старлінк». Загалом у місті, з урахуванням пунктів у відділеннях поліції та об'єктів бізнесу – вже понад 100 Пунктів Незламності.

В цілому у Кривому Розі ситуація повністю стабільна та контролюється Військовою адміністрацією. Усі органи влади чітко виконують свої обов’язки. Військова адміністрація міста продовжує надавати значну допомогу нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні. У місті повністю забезпечено роботу всієї критично важливої інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. В цілому, місто живе нормальним життям, як для умов військового часу.
Минулого року Кривий Ріг зберіг соціальні програми підтримки ветеранів різних поколінь, чорнобильців, афганців, багатодітних сімей та ще багатьох категорій городян. Усі ці соціальні програми будуть збережені і цього року. Кривий Ріг був і буде містом соціальної підтримки своїх мешканців.

Також з травня місяця для підтримки сімей криворіжців, хто особливо цього потребував, було видано 300 тисяч безкоштовних продуктових наборів за рахунок міського бюджету. 300 тисяч - це величезна цифра, за якою стоїть величезна робота яка завершилась 30 грудня. За неї я дякую кожному, хто брав в ній участь. Після того, як буде здано всю необхідну звітність минулого року, цього року будуть визначені нові хвилі видачі допомоги.

Кривий Ріг продовжує допомагати й іншим громадам. На цьому тижні 2500 продуктових наборів отримали від Кривого Рогу мешканці Гречаноподівської громади Криворізького району. Ми одна країна та завжди будемо допомагати один одному. Також місто продовжувало приймати вимушених переселенців - їх у Кривому Розі лише офіційно зареєстровано вже понад 70 тисяч, реальна цифра – понад 78 тисяч. Усі переселенці, хто цього потребує, отримують необхідну допомогу.

Також ми зробили все, щоб свято було у дітей міста. Новорічна феєрія свят триватиме до 19 січня. Святкові заходи відбуваються з дотриманням вимог безпеки - у тих закладах, де є укриття і в нашому "концертному" бомбосховищі. За рахунок міста на свята запрошуються діти військовослужбовців, рятувальників, правоохоронців, діти загиблих та зниклих безвісти військових. Також - дітки з прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, багатодітних сімей, діти з Центру реабілітації, діти, які опинились у складних життєвих обставинах. Також діти з інвалідністю та діти під опікою, обдаровані діти та діти ВПО, які мешкають у місцях компактного перебування. Ми робимо та зробимо все можливе, щоб подарувати свято більш ніж 30 тисячам діток!
Життя триває. Цікавий факт - у Кривому Розі минулого року війни зареєстровано більше шлюбів, ніж у 2021-м. Майже 5200 криворізьких пар створили сім'ї. А за період воєнного часу в місті народилися понад 1500 хлопчиків та близько 1200 дівчаток.

Ще раз вітаю всіх з Новим роком!
Кривий Ріг та всі ми працюємо на нашу Перемогу. Дякую кожному, хто робить свій внесок!
Зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у наші Збройні Сили та нашого Президента!
Разом – переможемо!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых