--.-° --% 0мм

Нацбанк України ввів у обіг монету, присвячену Павлу Глазовому

07:58, 29 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Пам’ятна монета присвячену одному з найпопулярніших українських поетів-гумористів, заслуженому діячеві мистецтв України, лауреату премії імені Остапа Вишні (1988 рік), першому лауреату премії імені Петра Сагайдачного (1996 рік) – Павлу Прокоповичу Глазовому.

Під час навчання в Криворізькому педагогічному інституті Павло Глазовий з його талантом та гумором був помічени ще одним відомим українським сатириком - Остапом Вишнею. Так розпочалась кар'єра письменника, чиї твори "пішли в народ" і були розібрані на десятки цитат. 

На аверсі монети на дзеркальному тлі розміщено: угорі напис УКРАЇНА (півколом), праворуч від якого – малий Державний Герб України та рік карбування монети 2022; у центрі композиція: на тлі стилізованої розкритої книги – крісло-гойдалка, над яким пролітає муза митця, праворуч театральні маски, які символізують театр життя, в якому поет викриває і висміює негативні явища; унизу півколом номінал монети – 2 ГРИВНІ; логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (унизу праворуч).

На реверсі монети розміщено: на тлі стилізованої розкритої книги в шаржовому стилі – портрет поета-гумориста, навколо якого написи: УСМІШКИ (вертикально ліворуч), БАЙКИ (вертикально праворуч), ГУМОРЕСКИ (під портретом); ліворуч та праворуч на дзеркальному тлі – образи героїв його гуморесок; унизу написи: 1922 2004 (роки життя поета); ПАВЛО ГЛАЗОВИЙ (півколом).

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0