--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: У важкий час війни діти і молодь Кривого Рогу мають можливість і продовжують розвиватися, займатися наукою, творчістю та допомагати наближати нашу Перемогу!

17:06, 23 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Напередодні Нового року у Кривому Розі привітали талановитих дітей, які своїми успіхами у спорті, науці, творчості прославляють рідне місто, а під час війни – беруть активну участь у волонтерському русі, допомагають військовим, внутрішнім переселенцям та всім, хто потребує у цей важкий час підтримки.

В. о. міського голови Юрій Вілкул вручив 200  відзнак та премій до відзнаки – їх розмір від 500 грн до 1500 грн, в залежності від віку номінанта. Також, очільник міста вручив 80  муніципальних спортивних стипендій.

Задля безпеки дітей, в умовах воєнного стану, церемонія нагородження пройшла у  бомбосховищі.

Вітаючи юних криворіжців, Юрій Вілкул підкреслив: «Ми пишаємося нашими розумними, талановитими дітьми та молоддю! Навіть під час війни ви робите успішні кроки у творчому та професійному розвитку, маєте досягнення в науці, спорті, берете участь у соціальних проєктах та волонтерському русі. Місто завжди відкрите до діалогу з молоддю. Разом з вами ми розробили молодіжну Програму «Нова генерація – перспектива та успіх Кривбасу» до 2025 року. На жаль, у цьому році було відмінено та перенесено  проведення багатьох заходів. Але, діти, представники молодіжного виконкому та районних молодіжних виконкомів займаються волонтерськими справами: плетуть сітки, допомагають внутрішньо переміщеним особам, підтримують літніх людей, які залишилися самі. Війна об'єднала криворізьку молодь. Найхоробріші з вас боронять нашу країну в лавах Збройних Сил України, а студенти-волонтери стали потужною доброчинною армією, що допомагає захисникам і з кожним днем наближає нас до Перемоги!».

Артем Комишан, волонтер сказав: «Україна - незалежна і я вірю в нашу Перемогу. В нас хочуть все забрати, але ми просто так не здамося. Ми щиро вдячні Військовій адміністрації нашого міста, завдяки згуртованій командній роботі Кривий Ріг відстояли, не дали знищити ворогу. І молодь має можливість продовжувати займатись улюбленою справою та досягати успіху у різних сферах. Я дякую Юрію Григоровичу за нагороду – це велика честь та визнання від рідного міста. І хочу передати свою премію нашим захисникам, яким потрібна наша підтримка!».

Варто відзначити, що попри війну у Кривому Розі збережені та виплачуються Муніципальні іменні стипендії імені Григорія Гутовського та Олександра Поля. Їх щороку до дня студента отримують 60 студентів вищих, передфахових вищих навчальних закладів та 8 учнів професійно-технічних навчальних закладів. А стипендії імені Володимира Бизова та Вадима Гурова отримують 10 молодих науковців і 10 студентів вищих навчальних закладів металургійного профілю.

У Кривому Розі майже 180 тисяч населення – це молодь, віком від 14 до 35 років з яких 25 тисяч – студенти закладів вищої та фахової передвищої освіти, 65 тисяч –учні ліцеїв та гімназій.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0