--.-° --% 0мм

Криворізькі медсестри Оксана Корінь та Тетяна Погорела отримали відзнаки Ради національної безпеки і оборони України

15:40, 23 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

За дорученням Секретаря РНБО, за вагомий внесок у справу гарантування національної безпеки й оборони України - криворожанки Оксана Корінь та Тетяна Погорела були нагороджені почесними відзнаками. Медалі «Відзнака Ради національної безпеки і оборони України» вручив в.о. міського голови Юрій Вілкул.

В умовах воєнного стану численна армія медиків самовіддано «воює» на своєму, дуже важливому фронті. Виконують надважливу місію – рятують життя захисників, надають невідкладну медичну допомогу мешканцям міста, вимушеним переселенцям.

«Кожен наш медпрацівник усвідомлює надважливість покладеного на нього завдання. Адже, крім надання професійної медичної допомоги, зараз, в умовах війни, пацієнтам необхідні ще й моральна підтримка. Хочу запевнити, що всі пацієнти криворізьких лікарень отримують не тільки необхідне лікування, а оточені справжньою турботою. Я вдячний всім нашим лікарям, медичним сестрам за віддану працю, порятунок здоров’я та життя людей. Низький уклін тим медикам, хто зараз працює на передовій та у прифронтових містах і селах. Їхня героїчна праця – безцінна!. Упевнений, здоров’я наших військових, криворіжців та вимушених переселенців, які мешкають у нашому місті - у надійних руках» - сказав Юрій Вілкул.

Саме такі, по-справжньому самовіддані та чуйні медикині Тетяна та Оксана, героїні медичного фронту.

Оксана Корінь, медичний інженер з метрології обслуговування кисневої станції Криворізької міської лікарні №5 - ця професія на сьогодні одна з найважливіших в медицині.

«З моменту воєнних дій я особисто цілодобово займалася подачею кисню та підключення генераторів до відділень нашої лікарні. Я одразу усвідомила, що нашим захисникам потрібна буде медична допомога, тому на початку війни пройшла волонтерські курси з надання первинної медичної допомоги. На сьогоднішній день я провела більш ніж 200 перев’язок військовослужбовцям, допомагаючи їм одужати та встати на ноги. Я вдячна за цю нагороду, але хочу зазначити, що все це я робила і продовжую робити тому, що я віддана своїй роботі та народу України» - сказала Оксана Корінь.

Лікарня, в якій працює Тетяна Погорела, є одним з найближчих в області закладів, що знаходиться на лінії розмежування військових дій та першим пунктом евакуації поранених військовослужбовців і цивільних. У лікарні, Тетяна вже 6 років працює медичною сестрою екстреної невідкладної медичної допомоги.

З перших днів війни, під керівництвом Військової адміністрації та Ради оборони Кривого Рогу було забезпечено створення госпітальної бази, запасу кисню, донорської крові та її компонентів. Базові лікарні переобладнані для прийому та надання медичної допомоги пораненим та забезпечені необхідними медикаментами. Крім того, триває підготовка діяльності медичних закладів на випадок повного відключення від електрики, тепла та води. Лікувально-госпітальні бази міста готові до роботи в умовах блекауту для цього їх забезпечили потужними генераторами та паливом.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0