--.-° --% 0мм

Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула на вечір 22 грудня

20:47, 22 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

Щодо оперативної обстановки на нашому напрямку фронту, то вона залишається під повним контролем Збройних Сил України. За інформацією Генштабу ЗСУ, на сьогоднішній день за майже 10 місяців вторгнення окупанти вже втратили в Україні понад 100 тисяч осіб особового складу, 3000 танків та ще близько 6000 одиниць іншої бронетехніки, 550 літаків та гелікоптерів.

Проте ворог продовжує терор. Так сьогодні у Нікопольському районі окупанти здійснили масовані  обстрілі зі ствольної артилерії, РСЗВ «Град» та «Ураган» Марганецької та Червоногригорівської громад. У місті Марганець травмована одна дитина - дівчинка восьми років. Пошкоджено 12 житлових будинків та 6 господарчих споруд. У селі Придніпровське Червоногригорівської громади знищено житловий будинок, пошкоджено 20 житлових будинків, 11 господарчих і надвірних споруд. У Криворізькому районі обстрілів не було.

У самому Кривому Розі вся важлива інфраструктура працює, ситуація повністю стабільна та знаходиться під контролем Військової адміністрації. Всі органи влади, лікарні, комунальні та міські служби працюють. Територія міста патрулюється посиленими нарядами поліції та Національної Гвардії. Життя триває, наше місто-фортеця працює на Перемогу.

Продовжуємо велику роботу з підготовки інфраструктури міста до роботи в умовах блекаутів. Вже 132 об’єкти медицини, тепло- та водопостачання та інших забезпечені потужними генераторами. Ми ще влітку розуміли, що орки будуть бити по інфраструктурі і що треба бути максимально автономними. І можу сказати, що ми вже пережили два повних блекаути, один частковий і все спрацювало добре. Наскільки це взагалі можливо за повної відсутності електропостачання. Але інфраструктура збережена та не зруйнована. Зараз ми ще нарощуємо наші можливості – дозакуповуємо десятки великих генераторів та іншу спеціалізовану техніку для того, щоб вже при постійної мінусовій температурі, яка очікується у другій половині січня та лютому, бути більш готовими до блекаутів. На 100% бути готовим семисоттисячному місту за повної відсутності електропостачання - неможливо. Але утримувати критичну інфраструктуру – наше завдання.

Сьогодні в Україні відзначать День енергетика. Цього року цю професію можна прирівняти до справжніх героїчних рятувальників. Вже було 9 масштабних хвиль ракетних ударів по об'єктах енергетики, ворог використав сотні ракет та дронів-камікадзе. У тому числі і по нашому місту. Але після постійних ударів ворога наші енергетики рятують енергосистему міст та областей нашої країни. Працюють цілодобово в нереальних умовах. Пам'ятаю, як після прильотів у жовтні - тоді північна частина міста залишилася без світла - енергетики змогли зробити майже неможливе за перемиканням ліній, а потім взагалі, працюючи цілодобово, побудувати нову лінію на старий ПівнГЗК. І люди були зі світлом. Пам'ятаю, як разом працювали на об'єктах після інших прильотів. Бачив, як енергетики під обстрілом відновлювали лінії, щоб дати людям світло у звільнені села Херсонської області. Дякую за роботу! Вірю, що ми вистоємо, все відновимо та переможемо! Кожен наш крок наближає неминучу Перемогу над ворогом! Жодними ракетами та "шахідами" нас не залякати і не зламати!

Я часто у брифінгах з гордістю говорю про спортивні перемоги криворіжців. Але наша молодь талановита не лише у спорті. Тому 200 талановитих дітей,  які своїми успіхами у науці та творчості прославляє рідне місто, бере активну участь у волонтерському русі - напередодні нового року отримають відзнакі та премії від міста. А наші спортсмени отримають 80  муніципальних спортивних стипендій. Бажаю всім нових наукових та творчих успіхів та нових перемог у наступному році!

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашого Президента! Та ще раз скажу: не питайте, коли закінчиться війна. Запитуйте себе – що я зробив сьогодні, щоб наблизити нашу Перемогу, і що я можу зробити завтра. Разом – переможемо!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых