--.-° --% 0мм

О. Вілкул: Продовжуємо велику роботу з підготовки інфраструктури міста до роботи в умовах блекаутів. Вже 132 об’єкти медицини, тепло-, водопостачання та інших забезпечені потужними генераторами

16:59, 22 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул провів виїзну робочу нараду на об'єкті теплогенерації щодо забезпечення роботи теплогенеруючих підприємств в умовах блекауту – повного відключення міста від електроенергії.

У Кривому Розі під керівництвом Військової адміністрації міста розроблений комплекс заходів з діяльності міської інфраструктури у випадку повного відключення від електрики, тепла та води. Вже проведена робота дозволила місту пережити 2 повних блекаути та один частковий блекаут і зберегти всю критично важливу інфраструктуру в роботі. Під час останнього блекауту, після ударів в минулу п’ятницю, нормальна робота інфраструктури була відновлена всього за добу.

Олександр Вілкул сказав: «Ми ще влітку розуміли, що орки будуть бити по інфраструктурі і що треба бути максимально автономними. І можу сказати, що ми вже пережили два повних блекаути, один частковий і все спрацювало добре. По газу - взагалі ніяких збоїв не було, всі ГРС перейшли на генератори. Більш ніж на 22 базові станції мобільного зв’язку також були встановлені генератори і зв'язок майже скрізь був. Вода - це шість підйомів. Перший, другий, третій – найважливіші підйоми, де йде генерація з водосховищ, ми відпрацювали добре на генераторах. Тому, змогли потім дуже швидко запустити воду. Бо, якщо вода виходить із системи то, щоб знову її наповнити, треба два ще два тижні. Те ж саме  і по теплозабезпеченню: повністю забезпечили циркуляцію води на генераторах. Це дуже важливо при мінусовій температурі. І малі та середні котельні, які йдуть від 220 також відпрацювали на генераторах. Ті, які високовольтні - 330, таких генераторів не існує. І зараз ми ще нарощуємо наші можливості – дозакуповуємо десятки генераторів та іншу спеціалізовану техніку для того, щоб вже при мінусовій температурі, яка очікується у другій половині січня та лютому, бути більш готовими до блекаутів».

Вже 132 об’єкти медицини, тепло-, водопостачання та інших об'єктів критично важливої інфраструктури Кривого Рогу забезпечені потужними генераторами.

Головний інженер КП «Криворіжтепломережа» Сергій Єрін сказав: «Підприємство «Криворіжтепломережа» проводить роботу із забезпечення джерел теплопостачання резервним електропостачанням. Величезна заслуга у цьому міської влади та особисто начальника Військової адміністрації Олександра Вілкула. На сьогодні підприємство придбало вже 5 дизельних електростанцій, які встановлюються на об’єктах теплопостачання: Найближчим часом підприємство повинно отримати 34 дизельних генератора. Це нам дозволить забезпечити надійне електропостачання котельних, які опалюють 1136 багатоквартирних будинків, 36 дитячих садочків, 41 школу та 11 лікарень».

Також, Олександр Вілкул зазначив, що для підтримки мешканців розгорнуті Пункти Незламності у навчальних закладах міста. Їх на сьогодні 52. Вони також забезпечені  генераторами та всім необхідним. І зараз розпочинається обладнання Пунктів альтернативними засобами зв’язку, в тому числі, супутникового. Також діють пункти у відділеннях поліції та об'єктах бізнесу – всього їх, разом з муніципальними, близько 80-ти.

.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0