--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Ми залишаємося містом соціального захисту та підтримки - у грудні ще майже 1500 криворіжців отримають допомогу з міського бюджету на суму 10,2 млн грн

12:34, 22 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі, попри всі складнощі воєнного часу, триває виконання муніципальної Програми соціального захисту криворіжців. В цілому, з початку року на соціальну підтримку мешканців Кривого Рогу з міського бюджету спрямовано 438,4 млн грн, матеріальну допомогу отримали вже понад 23 тисячі мешканців.

На грудневому засіданні виконкому міськради прийнято 27 рішень соціального спрямування, 19 з яких - про надання соціальної допомоги. Місто турбується про найменш захищених криворіжців і навіть в умовах війни у Кривому Розі не скасовано та не припинено жодної соціальної допомоги. Міською підтримкою охоплені учасники бойових дій - воїни АТО/ООС, афганці, ветерани Другої світової війни, а також чорнобильці. Надається підтримка родинам загиблих бійців, особам з інвалідністю, дітям, хворим на цукровий діабет та онкохворим, дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, криворіжці, чиє майно пошкоджено внаслідок військової агресії росії та інші категорії населення.

Юрій Вілкул, в.о міського голови підкреслив: «В умовах воєнного стану ми не скасували жодної муніципальної виплати. У грудні ще майже 1,5 тис криворіжців отримають допомогу з міського бюджету на суму 10,2 млн грн. Хочу підкреслити, що у місті збережена та вдало працює одна з кращих в Україні соціальна Програма підтримки населення, яка передбачає понад 50 різних видів матеріальних допомог, пільг та компенсацій. А з травня ми видали майже 300 тисяч продуктових наборів мешканцям, які найбільше потребують турботи та уваги. Ми залишаємося містом соціального захисту та підтримки не тільки криворіжців, а й переселенців, які залишилися у нашому місті».

Інеса Благун, директор департаменту соціальної політики відзначила: «Завдяки злагодженій роботі команди начальника військової адміністрації Олександра Вілкула, яка складається з цивільних та військових, роботі міської влади наше місто не було захоплене і зруйноване і живе майже мирним життям. Кривий Ріг продовжує піклуватися про найменш захищених мешканців міста, зокрема, з міського бюджету допомогу у грудні отримають майже 700 мешканців, у тому числі, 261 людина – на лікування. З початку року таку допомогу отримали майже 5800 криворіжців на суму 16,6 млн грн. Незважаючи на воєнний стан, ні одна криворізька родина та ні одна дитина, які потребують допомоги у зв'язку з хворобами або іншими обставинами, не залишаються без підтримки. Кожній сім’ї, в якій виховуються такі діти, за міською програмою виплачується одноразова допомога в розмірі 10 тис грн. Так, вже 2383 дитини отримали допомогу. Крім того, 169 діток, які хворіють на цукровий діабет, отримали допомогу у розмірі 11338 грн».

Крім того, місто продовжує надавати допомогу мешканцям на усунення пошкоджень нерухомого майна внаслідок війни. Взагалі, матеріальну допомогу на відновлення пошкоджених будинків та усунення пошкоджень нерухомого майна отримали вже майже 500 криворізьких родин. Сума виплат склала 1,7 млн грн.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0