--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: У складний воєнний час місто робить все можливе, щоб комунальний пасажирський транспорт стабільно працював та перевозив мешканців 

14:51, 21 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В.о. міського голови Юрій Вілкул привітав колектив комунального підприємства «Міський тролейбус» із 65-ю річницею відкриття тролейбусного руху у Кривому Розі. За сумлінну працю, високий професіоналізм, зразкове виконання службових обов’язків очільник міста вручив нагороди кращим працівникам підприємства.

Звертаючись до  працівників підприємства, Юрій Вілкул сказав: «У вашій важливій сфері трудиться численна кількість професіоналів, праця яких багато в чому визначає функціонування всіх галузей господарства, життєдіяльність нашого міста, особливо зараз, в умовах воєнного стану. Я хочу подякувати всім, хто щодня ремонтує, обслуговує та забезпечує якісну роботу комунального транспорту. У нашому великому промисловому місті муніципальний транспорт є лідером у сфері пасажирських перевезень. Він - комфортний, економічно вигідний, екологічний і саме тому вас обирають наші мешканці. А з початку війни працівники «Міського тролейбусу», крім перевозки пасажирів, виконують багато важливих функцій, у тому числі, допомагають з евакуацією людей. Також, фахівці підприємства захищають Україну  зі зброєю в руках у лавах Збройних Сил. Тобто, кожен на своєму місці, працюємо разом, наближаємо Перемогу!».

Директор КП «Міський тролейбус» Олександр Приходько сказав: «Завдяки міській владі, Військовій адміністрації Кривого Рога, яку очолює  Олександр Вілкул та його команді наше місто продовжує жити нормальним життям. Що стосується «Міського тролейбусу» то ми працюємо у безперебійному режимі за винятком блекаутів і тих випадків, коли енергетики обмежують ліміти електроенергії для відновлювальних робіт в енергосистемі. З усіх питань  отримуємо необхідну допомогу та підтримку від міста. Комунальний пасажирський транспорт працює,  незважаючи на всі труднощі війни. Ми й надалі робитимемо все можливе, щоб криворіжцям було комфортно користуватися  нашими тролейбусами та автобусами».

У рамках Міської програми з розвитку комунального електротранспорту за останні роки місто придбало 62 нових сучасних тролейбуси, 27 автобусів. Кривий Ріг одним з перших в Україні впровадив технологію капітально-відновлювальних ремонтів, завдяки якій криворізькі майстри роблять, фактично, на 90% нові машини. Було капітально відремонтовано 42 тролейбуси й трамваїв. Якщо говорити в цілому, довжина контактної мережі у Кривому Розі складає понад 260 км, до війни щоденно на 22 маршрутах працювало 100 тролейбусів, які забезпечували перевезення понад 60 тисяч пасажирів.

«В умовах воєнного стану, коли ворог  підступно б’є по енергетичній інфраструктурі,  діє режим жорсткої економії електроенергії, що безумовно, внесло зміни в розклад життя криворіжців -пасажирів електротранспорту, але ми сильні – впорались. У нас  весь комунальний транспорт  безкоштовний як для криворіжців  так і  вимушених переселенців. Безкоштовний проїзд буде збережений і в наступному році», - підкреслив Юрій Вілкул.    

Нагадаємо, що з 1 травня 2021 року мешканці безкоштовно користуються громадським транспортом з Карткою криворіжця. А з квітня 2022 року проїзд у муніципальному пасажирському транспорті (тролейбуси, автобуси, трамвай та «швидкісний») безкоштовний не лише для криворіжців, а й для усіх - у тому числі, військових та переселенців.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0