--.-° --% 0мм

Директор хлібозаводу №1 А. Буловінов: Ми готові до роботи в умовах блекауту. Забезпечені генератором, пелетами, створений стратегічний запас води - з початку воєнного стану ми не зупиняли виробництво і за це велика подяка команді Олександра Вілкула

14:32, 15 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В.о. міського голови – заступник голови Ради оборони Кривого Рогу Юрій Вілкул провів робочу нараду з питання забезпечення міста хлібом та діяльності підприємств-виробників хлібобулочної продукції в умовах енергетичного блекауту.

У Кривому Розі міською владою розроблений чіткий План дій з організації роботи критичної інфраструктури у разі повного відключення від зовнішніх мереж електроенергії. Одним із ключових є питання забезпечення містян продуктами харчування і в першу чергу – хлібом.

У місті працюють два великих підприємства – «Криворіжхліб» і «Криворізький хлібозавод №1» та 2 невеликих хлібозаводи. По кожному із них відпрацьований конкретний алгоритм дій у випадку відключення від електрики, води та газу.

Під час наради Юрій Вілкул зазначив: «Місто продовжує вести дуже велику роботу з підготовки до можливих блекаутів. Військова адміністрація заздалегідь, ще кілька місяців тому, забезпечила генераторами лікарні міста і у нас не було збоїв із наданням допомоги пораненим та хворим при відключеннях світла. Також, забезпечуються генераторами та необхідними матеріалами котельні, насосні станції, інша критично важлива інфраструктура. Проводиться зміцнення об'єктів енергетики. Проведена дуже велика робота. Ми розуміємо можливі ризики та бачимо «вузькі місця» по яких потрібно посилити контроль. Ми пройшли перший блекаут і що стосується наших «харчовиків» - то вони відпрацювали досить добре. У нас не було збоїв із забезпеченням жителів, лікарень, терцентрів головним стратегічним продуктом - хлібом. Ми допомогли великим виробникам хліба сконтактувати з промисловими та автотранспортними підприємствами міста з питання забезпечення їх генераторами. Також,  розроблені чіткі графіки  підвозу води на випадок її відсутності на хлібопекарських об’єктах.  Для економії споживання газу кожне підприємство та міні-пекарня заготовили та використовують пелети. Тримаємо постійний зв'язок із кожним виробником та готові надати всю необхідну допомогу для того, щоб наші мешканці, навіть при найгіршому сценарію- повного блекауту, мали можливість купити хліб та іншу хлібобулочну продукцію».

Хлібозавод №1 є одним із лідерів виробництва хлібобулочних виробів у Кривому Розі. На сьогодні підприємтсво виробляє більше 50 найменувань різноманітної хлібобулочної продукції. Виробництво сягає близько 11 тон цілодобово.

Директор ТОВ «Криворізький хлібозавод №1» Андрій Буловінов сказав: «Ми постачаємо продукцію як до Криворізького регіону так і в Миколаївську та Херсонську область. Працюємо, жодного дня, з початку воєнного стану, не зупиняли виробництво, і за це – велика подяка Військовій адміністрації міста, команді Олександра Вілкула. Немає такого питання з яким нам би не допомогло місто. Завдяки підтримці міської влади наше підприємство готове до роботи в екстремальних умовах: маємо генератор, пелети, стратегічний запас води».

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0