--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул привітав учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

10:25, 14 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Сьогодні не лише Україна, а й увесь світ відзначає День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Усіх, хто був причасний до цієї тяжкої події привітав начальник військової адміністрації Олександр Вілкул.

«Немає точної цифри скільки людей загинуло та постраждало через наслідки тієї трагедії.

Називається цифра понад 2 мільйони людей…То була катастрофа світового масштабу. 
На мою думку, у кількості жертв також винні чиновники того часу - вони мовчали 36 годин після вибуху реактора, люди були в незнанні, не розуміли що робити, вони не мали шансу врятуватися. Відкидалася допомога інших країн у ліквідації. Натомість у Києві 1 травня проходив парад…  Дурість і безумство…. Люди повинні знати правду, якою б вона не була.

Рятувальники, пожежники, енергетики, військові, лікарі – ті, хто запобіг більш серйозним наслідкам для планети. На сьогодні у Кривому Розі проживають 3,7 тисячі безпосередніх учасників ліквідації наслідків аварії, їх родин, потерпілих від катастрофи. У важкий воєнний час містом робиться все можливе аби підтримати чорнобильців та їх сім'ї - протягом року з міського бюджету виплачено майже 15 млн грн матеріальної допомоги всім категоріям чорнобильців. Кривий Ріг завжди підтримуватиме наших героїв.

Дякуємо вам за подвиг!», - написав він у соцмережі.
 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых