--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул: Створені нами Пункти Незламності приймають криворіжців. У пунктах є все необхідне. Вони готові працювати у випадку тривалого відключення світла та тепла  

09:33, 8 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі в навчальних закладах Військовою адміністрацією створено вже  45 Пунктів Незламності. Також, пункти працюють у відділеннях поліції. Продовжується робота над розширенням їх мережі із залученням бізнесу та інших структур. 

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул провів виїзну робочу нараду з питань комплектації та діяльності Пунктів Незламності у Кривому Розі які розташовані на базі освітніх закладів. 

Олександр Вілкул підкреслив: «На базі криворізьких шкіл ми відкрили вже 45 пунктів обігріву – Пунктів незламності. Ще 11 Пунктів відкрились в міських відділках поліції. Тобто вже 56 Пунктів Незламності у Кривому Розі. Є все необхідне: і генератори, буржуйки, підготовлений запас води та їжі, працюють кімнати «Матері та дитини». Всі Пункти  працюють 24/7. Чув десь писали, що пункт починає працювати коли більш доби немає світла – це не так! Пункти Незламності працюють цілодобово! У кожному пункті постійно працюють бригади 5-6 осіб. Вони працюють за графіком: день, ніч 48 - всі в нашому промисловому місті знають цей графік роботи. Тому, всі хто бажає зігрітися, переночувати зарядити телефони, будь ласка приходьте до найближчих Пунктів від вас».

Кількість Пунктів буде розширюватися по мірі комплектації та за потребою. Для тимчасового перебування криворіжців під час тривалого відключення електроенергії чи тепла, у Пунктах є все необхідне. Встановлені генератори, теплові гармати або «буржуйка». Крім  питної та технічної води, ковдр, гарячого чаю, їжі швидкого приготування, медичних аптечок, акумуляторних ліхтарів є куточки для дітей, де вони можуть згаяти час за розмальовками, читанням книг, є зони для немовлят, де матусі зможуть нагодувати та перепеленати дитину, є в наявності суміш та різноманітне дитяче харчування. 

«Пункти Незламності у Довгинцівському районі працюють вже тиждень. Їх у нас сім.    Відвідало їх більше 300 містян. Всі Пункти забезпечені генераторами, аптечками, буржуйками та всім необхідним. З 8.00 до 19.00 на кожному пункті чергує поліція. У разі повного блекауту правоохоронці чергуватимуть цілодобово», - сказав голова Довгинцівської райради Ігор Ратінов. 

«У нашому Пункті мешканці не тільки можуть підзарядити телефони та обігрітися. У нас є завжди запас води, чай, кава, все що необхідно на перші години блекауту. Також у нас є можливість для приготування їжі в умовах польової кухні. Підготовлені місця для відпочинку. Важливо, що є столик для немовлят та запас памперсів, гігієнічних серветок, все, що необхідно для мами та малюка» - розповіла в.о. директора КГ №130, Тетяна Яковлева.

Адреси всіх Пунктів Незламності, які розташовані у Кривому Розі у закладах освіти можна переглянути на офіційному сайті міськради. Крім того, всю інформацію про Пункти Незламності можна переглянути на загальнонаціональному сайті (інформація про адреси там оновлюється).

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0