--.-° --% 0мм

Криворіжцям на замітку: прості правила мінної безпеки необхідно знати всім

18:17, 7 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Гу ДСНС України у Дніпропетровській області.

Вже 287 днів з початку збройного вторгнення в Україну. Кожен із нас став свідомішим до власної безпеки. Втім, загроза натрапити на небезпечні предмети залишається і триватиме постійно.

Особливо важливо постійно нагадувати про них дітям.

Території Дніпропетровщини, де постійно тривають обстріли є небезпечнішими. Тож, відповідально ставтесь до порад надзвичайників та дотримуйтесь певних правил.

Перше правило НЕ ПІДХОДЬ!

Побачив боєприпас - йди на безпечну відстань. Зазвичай «безпечною» вважається дистанція понад 100 м. Але пам‘ятай, що у випадку його детонації, ця відстань не допоможе укритись від осколкових влучань. Слідкуй, аби хтось випадково на нього не натрапив.

Друге - НЕ ЧІПАЙ!

Натрапивши на небезпечний предмет чи його елементи не підходь. Відійди від боєприпасу на безпечну відстань. Не торкайся знахідки лише із цікавості. Це може стати небезпечним для життя.

Третє правило НЕ ЗВОЛІКАЙ!

Необхідно одразу повідомити про знахідку рятувальників, зателефонувавши за номером 101. Розкажи диспетчеру що за предмет знайдено, намагайся змістовно його описати та повідом місцезнаходження виявлення.

Пам‘ятай, що користуватись телефоном біля боєприпасу не можна. Телефонуй вже на безпечній відстані.

Після залишеного повідомлення, фахівці групи піротехнічних робіт ДСНС знищать небезпечні предмети за встановленим порядком.

Будьте відповідальними! Бережіть себе та близьких!

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых